Ingezonden persbericht


Andries Smit wint FIFA Interactive World Cup 2006 Grand Final

Nederlander wereldkampioen interactief voetbal met EA SPORTS FIFA 07 op Xbox 360

Schiphol-Rijk, 11 december 2006 - Nederland is wereldkampioen virtueel voetbal! Afgelopen zaterdag won Andries Smit in een zinderende finale in de Westergasfabriek te Amsterdam de FIFA Interactive World Cup 2006. Tijdens deze derde editie van dit jaarlijkse evenement nemen de 128 allerbeste interactieve voetballers tegen elkaar op in EA SPORTS FIFA 07 op Xbox 360. Dit leverde spannende en spectaculaire duels op, waarbij de spelers luid werden aangemoedigd door de vele aanwezige fans. In de finale wist Andries Smit met het Braziliaanse team uiteindelijk de Oostenrijker Wolfgang Meier met het team uit Barcelona met 6 tegen 4 te verslaan.

De laatste match tussen Smit en Meier leverde vanaf het eerste fluitsignaal spectaculair voetbal op, waarbij Meier al in de derde minuut het eerste doelpunt scoorde. De gelijkmaker van Andries kwam in de 16e minuut. Het Barcelona-team van Wolfgang ging voor lange passes, terwijl Smit's Brazilië koos voor snelle acties langs de vleugel. Dit bleek de gouden strategie en aan het eind van de eerste helft ging Smit met 4-2 in de leiding. De tweede helft kenmerkte zich door defensiever spel met meer discipline van beide teams. In 65e minuut maakte Barcelona een prachtige gelijkmaker, maar Ronaldinho scoorde daarop kort na elkaar twee schitterende goals voor de eindscore van 6-2.

"Ik ben compleet overdonderd en ontzettend blij! Ik vond het al geweldig dat ik mee mocht doen met de Grand Final, maar nu ga ik dus naar huis met de wereldtitel en een trip naar het FIFA World Player Gala in Zürich. Ik kan het gewoon nog niet geloven! Het hele toernooi was gewoon schitterend", zegt Andries Smit, nadat hij de toejuichingen van het publiek had ondergaan en het prijzengeld van maar liefst 20.000 dollar had ontvangen uit handen van de officiële FIFA afgevaardigde en FIFA Executive Committee lid, Chuck Blazer.

Tijdens de Grand Final werden prachtige staaltjes van interactief voetbal getoond, met succesvolle één-tweetjes en krachtige shots op het doel via een druk op de knop. De finalisten toonden zich onnavolgbaar terwijl zij hun helden Ronaldinho, Eto'o en anderen over de virtuele grasmat stuurden.

"Wij feliciteren Andries, de FIFA Interactive Player 2006, die dankzij zijn ongelooflijke skills in EA SPORTS FIFA 07 verdiend deze titel op zijn naam heeft geschreven", zegt Clive Downie, Vice President Sports Marketing, FIFA. "Tijdens dit toernooi hebben we geweldige prestaties gezien, waarbij in de Grand Final de allerbeste spelers overduidelijk hun talenten bewezen. Het was geweldig om samen met onze partners bij FIFA en Xbox te werken aan een internationaal podium waar de beste virtuele voetballer ter wereld kon worden geëerd."

"De finale zag er spectaculair uit en we zijn er trots op dat we gamers met FIFA 07 exclusieve next-generation voetbalgaming in de FIFA Interactive World Cup hebben kunnen brengen. De wedstrijden zagen er op de grote schermen geweldig uit, het was alsof je naar een echte voetbalwedstrijd zat te kijken", zegt Richard Teversham, Head of Marketing, Xbox Europe.

Ruim 1.500 toeschouwers woonden afgelopen zaterdag in de Westergasfabriek in Amsterdam de Grand Final bij. Ze konden genieten van het beste van echt en virtueel voetbal, met gastoptredens van bekende voetbalspelers en muziek door The Infadels en de Nederlandse band The Sheer.

De FIFA Interactive World Cup Grand Final was de afsluiting van een wereldwijd evenement. Naast Qualifier Events over de hele wereld, streden ook spelers uit 25 landen via Xbox Live om een plaats in de Grand Final. De finalisten van dit jaar namen het ook op tegen de 16 finalisten van de vorige twee FIWC-toernooien. Het resultaat was een explosieve competitie die niet alleen de beste voetbalskills van de deelnemers eisten, maar ook stalen zenuwen. Voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi ging de winnaar naar huis met 20.000 dollar en een volledig verzorgde trip naar het FIFA World Player Gala, dat op 18 december plaatsvindt in Zürich (Zwitserland). Daar zal Smit kennismaken met de beste voetballers ter wereld.

Noten voor de redactie: foto's van de FIFA Interactive World Cup Grand Final en Qualifier Events zijn te vinden op http://activesportsmarketing.clientexchange.co.uk (username: fiwcmedia; password: fiwcmedia123).

Het complete regelement de FIFA Interactive World Cup, is te vinden op http://www.fifa.com/en/comp/FIC2006/0,7633,15,00.html.

Het officiële embleem van de FIFA Interactive World Cup 2006, kan worden aangevraagd via http://www.FIFAdigitalarchive.com.

Beeldmateriaal en informatie over Xbox, Xbox 360, Xbox Live, Xbox games en Windows games zijn te vinden op http://www.msgamestudios.nl/xbox/.

Deze informatie is niet bedoeld voor publicatie.

Over FIFA
Al ruim 100 jaar biedt de Fédération Internationale de Football Association (FIFA), die op 21 mei 2004 in Parijs werd opgericht, de nodige leiding aan internationale voetbalgemeenschap. Het hoofdkantoor van de FIFA bevindt zich in Zürich (Zwitserland) en de organisatie wordt geleid door de achtste president, Joseph S. Blatter. Hij geeft leiding aan een moderne en dynamische organisatie. De basis van de wereldwijde voetbalgemeenschap wordt gevormd door de organisaties die lid zijn van de FIFA. Van de zeven organisaties die in 1904 de FIFA oprichtten, is deze gemeenschap inmiddels uitgegroeid tot 207 aangesloten organisaties, ingedeeld in zes confederaties over de hele wereld. De activiteiten van de FIFA strekken zich uit tot ver buiten de verschillende competities, zoals 's werelds grootste 'single sport' evenement, de FIFA World Cup. Verder ondersteunt de FIFA projecten zoals het FIFA GOAL Programma en andere liefdadigheden zoals SOS Kinderdorpen, UNICEF en streetfootballworld, om het spel verder te ontwikkelen en de minder bedeelden in de wereld plezier te schenken. Meer informatie over de evenementen en activiteiten van de FIFA is te vinden op www.FIFA.com.

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(tm), EA(tm), EA SPORTS BIG(tm) en POGO(tm). In het boekjaar 2006 registreerde EA 2,95 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

Over Xbox 360
Xbox 360 is het krachtige high-definition gaming- en entertainmentsysteem dat gamers centraal stelt, met de beste games, het Xbox Live online gamingnetwerk en alle vormen van digitaal entertainment. Tegen het van 2006 wordt veracht dat er ruim 160 high-definition gametitels voor Xbox 360 beschikbaar zullen zijn, terwijl Xbox 360 eind 2007 in bijna 40 landen te koop zijn. Meer informatie is te vinden op www.xbox.com/xbox360.

Over Xbox Live
Xbox Live brengt gamers uit de hele wereld bijeen, is nu beschikbaar in 24 landen en telt miljoenen leden. Het is de eerste wereldwijde online dienst voor games en entertainment voor spelconsoles. Deze unieke dienst biedt de beste online games, intelligente koppeling van gamers, exclusieve programma's, toernooien en integratie met Xbox.com. Meer informatie is te vinden op http://www.xbox.com/live.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.



Ingezonden persbericht