LTO Noord


Hilbrand Sinnema nieuwe voorzitter LTO Noord provincie Groningen

De LTO Noord afdelingen in Groningen hebben 6 december jl. Hilbrand Sinnema unaniem gekozen als nieuwe voorzitter van LTO Noord provincie Groningen. Op 1 januari 2007 zal hij de huidige voorzitter, Frans Keurentjes, opvolgen. Keurentjes wordt bestuurslid van de zuivelcoöperatie Royal Friesland Foods en daarmee een van de elf leden van de Raad van Commissarissen van de holding.

Hilbrand Sinnema, 53 jaar, is akkerbouwer in Sellingen. Het bedrijf met zetmeelaardappelen, suikerbieten en waspeen is 55 hectare groot. Sinnema is van 1984 tot 2002 bestuurlijk actief geweest in diverse commissies en organisaties bij LTO Noord en haar rechtsvoorgangers. Hij hield zich toen bezig met activiteiten op het gebied van grondgebruik, ruimtelijke ordening, water en milieu. Zijn ruime ervaring in de belangenbehartiging, zijn motivatie en zijn uitgebreid netwerk maken Sinnema tot een geschikte kandidaat.

Op dit moment is Sinnema bestuurslid van het waterschap Hunze en Aaâs en lid van de gemeenteraad Vlagtwedde. Daarnaast bekleedt hij nog een aantal andere bestuurlijke functies.

Zaterdag 9 december 2006