Persbericht

HP maakt netwerkopslag voor MKB eenvoudiger dan ooit

HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen zijn specifiek afgestemd op Windows-omgevingen

UTRECHT, 11 december 2006 - HP introduceert de eerste systemen voor netwerkopslag, die ontworpen zijn met het oog op eenvoudig gebruik. Deze systemen zijn hierdoor bij uitstek geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die een manier zoeken om hun explosieve datagroei het hoofd te bieden, zonder daarvoor kapitalen uit te hoeven geven.

De nieuwe HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen kenmerken zich door eenvoudig opslagbeheer, betrouwbare databescherming en betaalbare data-opslag. Met deze systemen kunnen kleine en middelgrote bedrijven die over geen of beperkte opslagexpertise beschikken, toch al hun belangrijke data opslaan, delen, beheren, back-uppen en beschermen binnen een flexibele netwerkopslagomgeving.

Met de StorageWorks All-in-One Storage Systemen wil HP de perceptie doorbreken dat netwerkopslag uitsluitend is weggelegd voor grote, kapitaalkrachtige ondernemingen met uitgebreide IT-afdelingen. Dat die perceptie nog steeds bestaat, wordt aangetoond door recent onderzoek van IDC (1) in de VS, waaruit blijkt dat minder dan 40% van het MKB gebruik maakt van mogelijkheden voor netwerkopslag. Een ander onderzoek van hetzelfde bedrijf naar de markt voor netwerkopslag geeft te zien dat deze markt in 2010 een verwachte omvang zal hebben van 5,7 miljard dollar (2).
"Met deze systemen zet HP een benchmark neer voor opslagoplossingen voor het MKB", zegt Bob Schultz, senior vice-president en algemeen manager van de StorageWorks Division van HP. "De HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen zijn van meet af aan ontworpen om de specifieke problemen van het MKB het hoofd te bieden. Ze bieden alle benodigde storageoplossingen."

De HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen zijn berekend op alle opslagtaken en worden bediend via een eenvoudig te gebruiken grafische interface. Hierdoor besparen beheerders tijd en hebben ze de volledige controle over hun storageomgeving.
De systemen zijn specifiek ontworpen voor het beheren van storage binnen Microsoft-omgevingen en zijn voorzien van 'point-and-click' gereedschappen voor Microsoft Exchange en SQL Server. Hiermee kan een klant in minder dan tien muisklikken gedeelde opslag voor Exchange-mailboxen opzetten.
"HP is een strategische partner met een grondige kennis van Windows en netwerkopslag", zegt Gabriel Broner, algemeen manager Storage van Microsoft. "We zijn dan ook blij dat we samen met HP een doorbraak op het gebied van storageoplossingen kunnen aanbieden. De HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen combineren HP's unieke ontwerp met Microsofts Storage Server-software, waardoor een uiterst aantrekkelijk aanbod voor het MKB ontstaat."

De HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen zijn voorzien van een complete versie van HP StorageWorks Data Protector Express Software, die alle benodigde functionaliteit biedt voor databack-up en restore van tape, virtuele tape, optische media of externe harde schijven op het netwerk. De HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen zijn eveneens uitgerust met Windows Storage Server 2003 R2, waarmee datareplicatie van het ene systeem naar een ander mogelijk wordt. In geval van problemen kunnen klanten hierdoor snel teruggrijpen op een data-restore. De HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen zijn per direct beschikbaar en worden primair verkocht via HP's uitgebreide netwerk van meer dan 145.000 resellers wereldwijd.
Meer informatie over HP StorageWorks All-in-One Storage Systemen is te vinden op www.hp.com/go/AiOstorage

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 juli 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 90,0 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.


1 IDC, "U.S. SMB Storage 2006: The Move to More Advanced Storage Features", maart 2006.

2 IDC, "Worldwide Disk Storage Systems 2006-2010 Forecast and Analysis: Expansion, Efficiency, and Economics Driving Growth", mei 2006.