Politieberichten Stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 11-12-2006

Lastige bestuurder

UTRECHT Op de Maliesingel heeft de politie zondagochtend een dronken automobilist aangehouden alsmede een inzittende van de auto.

Agenten zagen op de Maliesingel een voertuig rijden, die even daarvoor voor een kroeg had gestaan op de Neude. De bestuurder werd staande gehouden en onderworpen aan een ademtest. Deze test wees uit dat hij teveel had gedronken, waarna hem werd medegedeeld dat hij was aangehouden. Hierop draaide hij zijn raam dicht. Het portier van de auto bleek op slot te zitten. Nadat bestuurder nogmaals was medegedeeld dat hij was aangehouden en dat hij uit moest stappen, reed hij met piepende banden weg. Na 50 meter stopte de verdachte, een 37-jarige Utrechter, en werd hij aangehouden. Hierbij moesten agenten de man uit de auto trekken, omdat hij weigerde uit te stappen. Een inzittende begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hij werd gesommeerd weg te gaan, maar voldeed niet aan dit bevel. Hierop werd de man, een 50-jarige Utrechter, eveneens aangehouden en kreeg op het bureau een proces-verbaal. De auto werd in beslag genomen, omdat de man geen rijbewijs had. Op het bureau bleek dat hij 535 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van vijf uur.

Schennispleger

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie zondagochtend een verdachte van schennispleging aangehouden.

De politie kreeg om 05.50 uur de melding dat er een schennispleger zou zijn weggefietst vanaf de Lauwerecht richting de Oudenoord. In deze omgeving troffen agenten niemand aan. Even later zagen agenten op de Amsterdamsestraatweg een man fietsen die voldeed aan het signalement. Hierop werd de verdachte, een 35-jarige man (woonplaats onbekend), aangehouden op verdenking van openbare schennispleging. Agenten zagen dat de man onder invloed was van alcohol. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart. Tijdens de insluiting verklaarde de man dat hij al zeven jaar illegaal in Europa zou verblijven. De politie heeft de zaak in onderzoek.