FNV Bouw


FNV Bouw werkt samen met BouwFlex en Randstad Rentree

FNV Bouw gaat met ingang van 2007 samenwerken met BouwFlex en Randstad Rentree. Met deze beide dochters van de Randstad-groep worden werkzoekende en arbeidsongeschikte leden van de bond, die moeten herintreden op de arbeidsmarkt, ondersteund om sneller aan de slag te komen met goede arbeidsvoorwaarden. En dan liefst in hun eigen sector.

Ook leden die in het kader van de Wet Poortwachter bij hun eigen werkgever geen passend werk kunnen vinden worden met deze samenwerking geholpen. Voor hen wordt gezocht naar herplaatsing bij een ander bedrijf of eventueel in een andere sector.

De samenwerking start als een 'pilot' voor leden van FNV Bouw in een beperkt aantal regio's: Noord-Holland (inclusief Amsterdam), Rijswijk, Eindhoven, Hoogezand en Meppel. Na een half jaar wordt er geëvalueerd en wordt besloten of het gebied wordt uitgebreid.

BouwFlex zoekt voor de leden van FNV Bouw naar banen in de sectoren waarin zij actief is. Het bedrijf zendt vaklieden uit in de sectoren ruwbouw, renovatie en restauratie, afbouw en afwerking. Verder bemiddelt BouwFlex voor vakmensen op MTS- en HTS-niveau voor functies als projectleider, uitvoerder, werkvoorbereider of planner.

Randstad Rentree begeleidt, ondersteunt en bemiddelt mensen die buiten het arbeidsproces staan en terug willen naar de arbeidsmarkt. Het bedrijft gaat vakbondsleden ondersteunen bij het afsluiten van een Individuele Re-integratie Overeenkomst en een Persoonsgebonden Budget.