Ingezonden persbericht


Zoekmachine ACCOONA gastheer van United Nations Correspondents Association Awards in New York

Accoona lanceert nieuwe Technology Leadership Innovation Award voor journalisten

Parijs, Frankrijk - 11 december 2006: Zoekmachine Accoona heeft vrijdag 8 december in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York opgetreden als gastheer van de 'United Nations Correspondents Association Awards' (UNCA). Tijdens dit evenement heeft voormalig President Bill Clinton, die 'Special Envoy for Tsunami Recovery' is van de VN, de prestigieuze UNCA Citizen of the Year Award 2006 ontvangen voor zijn uitzonderlijke inspanningen bij de wederopbouw van gebieden in meer dan twaalf landen die hebben geleden onder de Aziatische Tsunami. VN Secretaris-Generaal Kofi Annan reikte de Award uit aan Bill Clinton.

Accoona, 's werelds grootste zoekmachine aangedreven door kunstmatige intelligentie technologie, is vereerd gastheer te zijn van dit evenement dat gehouden werd in het bijzijn van een groot aantal journalisten en andere media-afgevaardigden. De UNCA Awards, voor het eerst uitgereikt in 1995 tijdens de 50ste verjaardag van de Verenigde Naties, onderscheiden kwaliteit in VN journalistiek. Tijdens de uitreiking werden fondsen ingezameld die ingezet zullen worden als studiebeurs om veelbelovende jonge journalisten uit ontwikkelingslanden voor een stage van drie maanden naar New York te laten komen.

Eckhard Pfeiffer, Voorzitter van Accoona, heeft de 'Accoona Technology Innovation Leadership Award' aangekondigd die in 2007 zal worden uitgereikt. Deze nieuwe prijs erkent de journalist die het beste gebruik heeft gemaakt van internettechnologie bij onderzoek naar en verslag doen van nieuws.

Pfeiffer heeft ook Accoona's innovatieve 'One-click for ALLSearch' onthuld, een combinatie van web-, business- en nieuwsresultaten in één interface, met de toegevoegde waarde van Accoona's kunstmatige intelligentie zoekfunctie en 'Supertargeting' eigenschappen.

Over Accoona

Door aandrijving van in eigen beheer ontwikkelde kunstmatige intelligentie technologie, is Accoona een zoekmachine die met interactieve hulpmiddelen de gebruiker sterkere web-, business- en nieuwsresultaten biedt. De Accoona Corporation is opgericht in 2004 en pioniert in zoektechnologie met kunstmatige intelligentie (AI). De lancering van de Accoona zoekmachine in de Verenigde Staten en China vond in december 2004 plaats. De naam Accoona is afgeleid van het Swahili-gezegde "Hakuna Matata" wat "don't worry, be happy" ("geen zorgen, wees blij") betekent. De naam is gekozen met de eindgebruiker in gedachten: Accoona's uitdaging is om gebruikers blij te maken door hen te helpen met het vinden van meer relevante resultaten. Het bedrijf heeft strategische overeenkomsten met Dun & Bradstreet, EuroNews, FAST Search and Transfer, GuruNet, Acapela Group, Musicme, Moreover en Yahoo.