Ingezonden persbericht


Persbericht

Funkwerk Enterprise Communications: met nieuwe software tot vier simultane IP spraakkanalen op de elmeg T484

Gemakkelijke en betaalbare internettelefonie mogelijk via aansluiting van tot vier VoIP telefoons of IP softclients volgens SIP standaard

Amsterdam, 11 december 2006 --- Funkwerk Enterprise Communications (FEC), een onderneming van Funkwerk AG, maakt voor kleine bedrijven een gemakkelijke overstap naar internettelefonie mogelijk. Een software update, die vanaf nu beschikbaar is voor de elmeg T484, ondersteunt de Module 4 DSP voor vier digitale spraakkanalen. Alle verkochte T484 centrales zijn voorzien van een slot voor de Module 4 DSP. Hiermee kunnen, naast conventionele telefoons, tot vier VoIP telefoons of IP softclients gebaseerd op de SIP (Session-Initiation-Protocol) standaard worden gebruikt. Alle telefoons die aan een elmeg T484 zijn aangesloten, inclusief traditionele analoge telefoons of ISDN eindapparaten, kunnen gebruik maken van betaalbare internettelefonie via een SIP provider. De geïntegreerde least cost routing (LCR) functionaliteit selecteert automatisch de goedkoopste verbinding voor een telefoongesprek. De elmeg T484 ondersteunt voor analoge eindapparaten van Funkwerk de calling name identification presentation (CNIP) functie, zodat de naam van de beller uit het interne telefoonboek wordt getoond. De hoge compressie codecs G.711, G.723, G.726 en G.729 zorgen voor optimale spraakkwaliteit bij geringe bandbreedte.

Met de Module 4 DSP van Funkwerk zijn tot 10 SIP accounts te configureren naar RFC-3261 standaard. Daarnaast garanderen geïntegreerd bandbreedtebeheer en quality of service functies telefonie van hoge kwaliteit. Uiteraard zijn alle handige functies, zoals aankloppen, terugbellen, wisselgesprekken, conferentiegesprekken met drie partijen en het doorschakelen van een telefoongesprek beschikbaar.

De Module 4 DSP voor de elmeg T484, die ook al in de elmeg T444 en in de module VoIP-VPN gateway werd ingezet, kost 129 euro, exclusief BTW en wordt geleverd via gespecialiseerde dealers. De additionele software-update is vanaf nu gratis te downloaden van de FEC homepage, http://www.funkwerk-ec.com.

VoIP functies


* Aansluiting aan VoIP providers met SIP standaard
* Tot vier IP telefoons met SIP standaard in het lokale netwerk van de T484
* Alle aan het eindsysteem aangesloten eindapparaten kunnen via de externe SIP, analoge of ISDN aansluitingen telefoneren
* Vier digitale spraakkanalen (DSP kanalen) zorgen voor de voice signal conversions
* Ondersteuning van de spraak codecs G.711, G723, G726 en G.729
* Bandbreedtebeheer en RTP garanderen optimale spraakkwaliteit

Over Funkwerk Enterprise Communications

Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC) is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties, carriers en Internet Service Providers (ISP's). Het portfolio van deze compleetaanbieder voor spraak, data en messaging oplossingen omvat met de gevestigde merken artem, bintec, elmeg, funkwerk en funktel de volgende technologieën: Wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, VoIP, Voice over VPN (VoVPN), hoog geïntegreerde telecomsystemen, mobiele veiligheids en communicatiesystemen evenals applicaties voor gebouwenmanagement. De nadruk ligt op toekomstgerichte oplossingen op het gebied van spraak-dataconvergentie. Het spectrum aan oplossingen wordt ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.

Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 400 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Salzgitter, evenals in Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, deels vertegenwoordigd door dochterondernemingen. FEC is een dochteronderneming van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Anke van Heerebeek

020 421 0565

Anke@l-dj.nl