AutoRai

Nieuwe Mitsubishi Lancer sport sedan: van schets tot realiteit

(12/11/2006)
Mitsubishi lost vandaag zijn belofte in en toont de eerste fotoâs van de compleet nieuwe scherp gelijnde Lancer sport sedan. Zoals de eerder vrijgegeven schets al liet zien, brengt de nieuwe Lancer sport sedan de dynamische lijnen van de zeer enthousiast ontvangen Mitsubishi Concept-X en Concept-Sportback naar de showroom. Beide conceptautoâs werden in 2005 onthuld en gaven een hint naar de volgende generatie compacte sport sedans van Mitsubishi en naar de volgende evolutie van de designstrategie.

Dit valt duidelijk af te lezen aan de neus van de Lancer. Terwijl studiemodellen (CZ2, Tarmac Spyder, Pajero Evolution etc.) en productieautoâs (Colt, huidige Lancer, Grandis, nieuwe Outlander etc.) het driehoekige diamantlogo van Mitsubishi hebben bekendgemaakt als middelpunt van het front, gaan de alleen in de Verenigde Staten leverbare Eclipse en Raider een stap verder. Deze modellen tonen de eerste evolutie van het design met een grote, open grille, die geïnspireerd is door de luchtinlaat van straaljagers. De Lancer sport sedan gaat weer een stap verder: de grille van dit model is gesplitst in twee delen, waarvan het bovenste met chroom is omrand. Het Mitsubishi logo neemt de centrale plaats in op de nieuwe, kenmerkende voorzijde, die eerder geshowd werd op de Concept-X en de Concept-Sportback, met hun karakteristieke haaienneus met diepgeplaatste âogenâ.

De 4,57 meter lange en 1,76 meter brede Lancer sport sedan is gebaseerd op het âProject Globalâ-platform van Mitsubishi Motor Company (MMC). Dit nieuwe, flexibele platform vormt ook de basis voor de nieuwe Outlander.

Met zijn uitstekende weggedrag en 35 jaar ervaring in de autosport vormt de Lancer in Europa het nieuwe alternatief voor klanten die kiezen voor begeerlijke autoâs met een rijk erfgoed. Autoâs die anders dan andere zijn en die een frisse wind laten waaien door het C-segment. Zowel onderscheidend als verantwoord.

De Lancer sport sedan wordt in het vierde kwartaal van 2007 in Europa geïntroduceerd; het Lancer-gamma wordt geleidelijk uitgebreid tot een complete reeks. Verdeeld in vier motorniveaus (basis, middenrange, top range en supercar niveau), zijn er vijf verschillende motoren leverbaar. Een daarvan is de van VW afkomstige 140 pk sterke 2,0-liter common-rail dieselmotor die ook al leverbaar is in de Grandis Di-D en Outlander Di-D.