Politie Gelderland-Zuid

Stroomstoring in centrum Nijmegen

Nijmegen, 11-12-2006 o Vanmorgen 11 december is in het centrum van Nijmegen de stroom uitgevallen. Tussen 09.45 en 11.00 uur was er geen stroom in de postcodegebieden 6511, 6512, 6521 en 6524. Dit is het centrum van Nijmegen en de aangrenzende wijken van Nijmegen-Oost. Het probleem is opgelost.
Rond 09.45 uur is er bij werkzaamheden aan de Lijnbaanstraat een elektriciteitskabel geraakt. Gevolg was dat in het centrum en een deel van Nijmegen Oost de elektriciteit uitviel. Daardoor deden ook de verkeerslichten het niet meer. Er hebben zich geen ongelukken voorgedaan, voorzover nu bekend. De politie en de brandweer ontvingen in totaal 165 alarmmeldingen door de stroomstoring, waaronder veel brand- en inbraakmeldingen.
De politie heeft extra voertuigen in de stad om het verkeer waar nodig in goede banen te leiden. Ook heeft de politie mensen gerustgesteld die opgelsoten raakten in winkels of bedrijven. Op dit moment zijn bijna alle verkeerslichten weer in werking. Het operationeel rampenteam is bij elkaar gekomen op het hoofdbureau van politie in Nijmegen. (06)