Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sport.nl streeft met Morello naar één strategisch platform

Hilversum, 11 december 2006 - NOC*NSF lanceerde in oktober een geheel nieuwe site www.sport.nl. De organisatie koos voor de bouw, het beheer en de toekomstige uitbreidingen van haar website voor Morello - het web content management systeem van Mediasurface - voor het beter, meer en sneller publiceren van informatie. Daarnaast is NOC*NSF met de nieuwe site in staat marktgerichter te werken, een van de speerpunten van het marketingbeleid rond het product NOC*NSF. Middels integratie van verschillende informatiesystemen zal de organisatie 1-op-1 communicatie realiseren.

Sport.nl is de officiële site van NOC*NSF. Naast corporate informatie biedt de site ook veel publieksinformatie zoals het laatste sportnieuws, vacatures in de sport, informatie voor verenigingsbestuurders, alles over topsport en de Olympische Spelen, sport en gezondheid. NOC*NSF heeft met Morello van Mediasurface het beheer van de content, vormgeving en sitestructuur van haar websites gescheiden. Op deze manier kunnen tekst, beeld, multimedia op meerdere plaatsen tegelijk worden gebruikt op verschillende sites. Ook kan de internetredactie snel en eenvoudig zelf nieuwe sites lanceren, bijvoorbeeld voor een groot evenement als de Olympische spelen of een campagne.

NOC*NSF heeft het CMS achter de vorige editie van www.sport.nl enkele jaren geleden op maat laten maken. In de loop van de jaren is er veel aan de site 'uitgebouwd'. Door de hoeveelheid aan informatie en de vele toevoegingen was het voor de bezoeker niet altijd eenvoudig de juiste informatie te vinden. Daarnaast werd het voor de beheerders een log systeem om mee te werken. Ook was het niet mogelijk moderne faciliteiten zoals RSS-feeds toe te voegen.
"We willen toe naar één strategisch platform, waartoe wij een groeimodel voor de komende jaren hebben gemaakt. Het intranet zullen wij in de aankomende periode ook naar de Morello-omgeving verhuizen. Daarnaast willen wij in de toekomst alle informatiesystemen zoals die voor personeelsinformatie, document management, boekhouding en het CRM-systeem met het web content management systeem ontsluiten. Met het CRM-pakket kunnen we dan via webservices de extranetten aansturen. Op deze wijze realiseren wij de mogelijkheid tot hergebruik van informatie en 1-op-1 communicatie.", licht Sander Ettema, Adviseur Kennismanagement bij NOC*NSF, toe.

Samen met de Technology partners van Sport.nl ilionX (bouw website), en InterNLnet (Hosting) is NOC*NSF het project voor de implementatie van een nieuw CMS gestart. De selectie van het web content management systeem Morello van Mediasurface vondt plaats vanwege de flexibiliteit, snelle implementatiemogelijkheid en de strikte scheiding van content, vormgeving en sitestructuur. Daarnaast waren de uitgebreide volledig geïntegreerde zoekmachine en de mogelijkheid voor communicatie tussen programma's via webservices belangrijke selectiecriteria.

Arno van Gemert, Marketing Manager bij NOC*NSF, verklaart de keuze voor Morello: "Het werd tijd voor een nieuwe aanpak. Naast een robuust systeem dat tijdens de Olympische Spelen miljoenen bezoekers aankan, willen we ook nieuwe technologieën kunnen toepassen op onze site. Het gebruiksgemak en de snelheid van het plaatsen van informatie waren belangrijke selectiecriteria voor een content management systeem. Met Morello kunnen wij beter, meer en sneller informatie publiceren".

De implementatie van Morello is in twee fases uitgevoerd. Voor de Olympische Winter Spelen 2006 zette NOC*NSF de eerste stap naar een nieuwe webomgeving met Morello. Onder andere het complete wedstrijdprogramma, informatie over de Nederlandse deelnemers en het laatste Olympische sportnieuws waren hier terug te vinden. De aparte Torino-site vormde een belangrijke test voor het nieuwe systeem, waarna een half jaar later www.sport.nl geheel op Morello is overgezet.

"Nu de inhoudelijke slag van de website is afgerond, zullen wij meer functionaliteit toevoegen aan de site. We willen de verantwoordelijkheid voor het genereren van content meer verspreiden binnen de organisatie. Hierdoor verandert de rol van de redactie enigszins en kunnen we nog actuelere content bieden. De uitgebreide workflow mogelijkheden bieden hiertoe voldoende ondersteuning. Daarnaast ontwikkelen we steeds meer sites binnen Morello. Bijvoorbeeld voor de Nationale Sportweek, dit is een platform voor sportevenementen. Verenigingen kunnen hier zelf online advertenties voor hun eigen evenementen maken en daarbij foto's plaatsen. Het systeem biedt ons volledige flexibiliteit", vervolgt Sander Ettema. "Samen met partners ilionX en InterNLnet hebben we de toegankelijkheid van www.sport.nl voor de bezoeker sterk verbeterd. Met Morello hebben we een systeem waarmee we nog jaren vooruit kunnen. We kunnen nu plannen maken voor verdere uitbreiding van de site".

Over NOC*NSF
Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is de bundeling van de georganiseerde sport in Nederland. De 88 aangesloten landelijke sportorganisaties vertegenwoordigen samen circa 27.000 verenigingen met in totaal ruim 4,9 miljoen georganiseerde sporters. Circa 150 medewerkers stellen zich als doel de kwaliteit van de sport in Nederland te verhogen, met aandacht voor top- en breedtesport.

Einde

Over Mediasurface

Mediasurface ontwikkelt, verkoopt en implementeert WCM-software (Web Content Management) die bedrijven helpt de mogelijkheden van het web ten volle te benutten door de complexe taak van het beheren van websites terug te brengen tot eenvoudige handelingen.

Morello is de high-end WCM-oplossing van Mediasurface die gebruikers zonder technische kennis in staat stelt volwaardige sites te beheren. Morello is de expliciete keuze van organisaties zoals AEGON, FD Mediagroep, Inspectie voor de Gezondheidszorg en VU Medisch Centrum voor het beheren van geavanceerde intranetten, extranetten, websites en andere digitale kanalen.

Pepperio is een professioneel alles-in-één serviceconcept voor het midden- en kleinbedrijf dat exclusief wordt geleverd via het Mediasurface-netwerk van Pepperio-partners. Met Pepperio kan het MKB gemakkelijk zelf een professioneel ontworpen website opzetten en beheren tegen een vaste lage maandelijkse prijs.

Mediasurface is beursgenoteerd op de AIM markt van de London Stock Exchange (MSR) en werkt via dochterondernemingen en partners in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Oost-Azië en India. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Engeland.
Meer informatie: www.mediasurface.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface
Annet Blanken
Tel 035 625 78 90
GSM 06 52 43 71 91
annet.blanken@mediasurface.com