Gemeente Heemskerk


zaterdag, 09 december 2006

Koninklijke onderscheiding uitgereikt

HEEMSKERK - Burgemeester Van der Horst heeft op 8 december aan de heer J.M. Elst een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer Elst heeft zich als vrijwilliger langdurig ingezet voor de ouderen in Heemskerk, veelal binnen de Sint Agnes Woning Stichting. Daarnaast is de heer Elst actief binnen de parochie en de kerk.

Van 1988 tot januari 2000 was de decorandus bestuurslid van de Agnes Stichting (Wonen en Zorg). Toen het onderdeel Zorg van de Agnes Stichting in januari 2000 fuseerde met Partners in de Zorg (Westerheem) ontstond de Sint Agnes Woning Stichting waarvan de heer Elst voorzitter werd. De heer Elst is eind jaren '90 ook nog anderhalf jaar lid geweest van de stuurgroep Renovatie Agnes Plantsoen. Deze stuurgroep was in het leven geroepen om problemen op te lossen met betrekking tot de overgang van de eigendom van woningen van de gemeente naar de Agnes Stichting.

De heer Elst is bovendien van 1976 tot 1986 actief geweest als penningmeester van de Jongeren Kerk Heemskerk. Vervolgens is hij van juni 1992 tot maart 1997 lid geweest van het parochiebestuur. Ook was hij medio de jaren '90 ongeveer twee jaar secretaris van de Bestuurs Advies Commissie op het gebied van de samenvoeging van de H. Laurentius en H. Mariaparochie. Sinds 2000 maakt de heer Elst deel uit van de Stuurgroep Kerk en Samenleving. Deze stuurgroep richt zich op het initiëren en afstemmen van de kerkelijke activiteiten op de behoeftigen in de samenleving. Van maart 1998 tot september 2000 was de heer Elst ook nog lid van de werkgroep die in het leven was geroepen ter realisatie van het Hospicehuis te Beverwijk. Ook is de decorandus sinds 12 juni 1998 lid van het Noodfonds. Dit Noodfonds is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Heemskerk met als doel acute financiële hulpverlening op bescheiden schaal voor mensen die - ongeacht welke oorzaak - in de problemen zijn gekomen. De decorandus is bovendien nog actief als koorzanger binnen de kerk en verricht allerlei hand- en spandiensten.

---