1e persbericht van maandag 11 december 2006

Eindhoven, 11-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt man op voor poging brandstichting

De politie heeft maandag rond 1.00 uur een 68-jarige man uit Eindhoven aangehouden op het politiebureau aan de Mathildelaan. Hij wordt verdacht van een poging tot het in brand steken van een woonwagen op de Anconalaan. Het voorval vond zondagavond rond 22.00 uur plaats. Toen politiemensen hem even later in zijn woning in het stadsdeel Gestel aan wilden houden bleek hij niet thuis te zijn. De auto van de verdachte die voor de woning geparkeerd stond werd in beslag genomen. De man meldde zich hierna vrijwillig aan het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van zijn auto. Hierop werd de man aangehouden waarna hij voor verder onderzoek werd ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor vernieling

De politie heeft zondagavond rond 23.45 uur in een woning in Woensel-Zuid een 18-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor weigerde de 43-jarige moeder hem binnen te laten waarop hij met een steen de ruit van de voordeur van haar woning ingooide. De politie trof de man in de tuin achter de woning aan waarop hij werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie pakt man op na wegnemen koper

De politie heeft maandag rond 5.00 uur op de Treurenburgstraat een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De verdachte werd door de politie gesnapt met koperen kabels aan zijn fiets nadat hij deze had weggenomen vanaf een afgesloten terrein. De kabels zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Diefstal auto

Vanaf de Martin Luther Kingstraat is zondag tussen 18.30 en 19.30 uur een personenauto weggenomen. Het gaat om een zwarte Renault Laguna met het kenteken 50-TH-SF.

Best: Politie neemt rijbewijs in na aanrijding

De politie heeft zondagavond rond 21.15 uur op de Sonseweg een 32-jarige automobilist uit Son aangehouden. De verdachte was kort daarvoor met zijn auto tegen een woning gereden. Bij controle van de bestuurder bleek dat hij alcohol gedronken had. De man moest voor verwondingen naar het ziekenhuis. Bij hem is een bloedproef afgenomen voor het rijden onder invloed. De verdachte is voor observatie een nacht in het ziekenhuis opgenomen. De auto waar verdachte in reed bleek niet verzekerd te zijn. Het rijbewijs van bestuurder is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak woning

In een woning aan de Munterstraat is tussen zondag 15.00 en 23.15 uur ingebroken. Een toegangsdeur aan de achterzijde van de woning is opengebroken. Een spaarpot met muntgeld en een ketting zijn weggehaald.

Helmond: Politie pakt man op voor rijden tijdens ontzegging

De politie heeft zondagmiddag rond 14.15 uur op de Dijksestraat een 49-jarige Helmonder aangehouden. Politiemensen zagen kort daarvoor de automobilist rijden in een auto die aan de voorzijde beschadigd was en niet voorzien was van een kentekenplaat. Toen de politie de bestuurder tot stoppen dwong reed hij tegen een geparkeerde auto langs de kant van de weg. Bij controle van de man bleek dat zijn rijbewijs en het kentekenbewijs van de auto al eerder waren ingevorderd. Na verhoor mocht de Helmonder weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie houdt man aan voor diefstal van frisdrank

De politie heeft maandagochtend rond 3.30 uur op de Kruisstraat een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Politiemensen kregen de melding dat bij een supermarkt op de Kruisstraat iemand aan het inbreken was. Ter plaatse trof de politie de verdachte aan die een aantal kratten frisdrank had weggenomen uit een schuurtje behorende bij de supermarkt. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Politie arresteert vrouw na vernieling

De politie heeft zondagmiddag rond 15.15 uur op de Kleine Berg een 36-jarige vrouw uit s Hertogenbosch aangehouden. Zij wordt ervan verdacht kort daarvoor een ruit van een deur van de woning van haar ex-schoonbroer met een mes vernield te hebben. Na de vernieling was zij de woning binnengedrongen en kon het mes door de bewoner worden afgepakt. In de woning zou de vrouw haar broer die ook in de woning aanwezig was nog bedreigd hebben. Zij is ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Wintelre: Inbraak in woning

In een woning aan de Bijsterveld is tussen vrijdag 19.00 uur en maandag 0.30 uur ingebroken. Een raam aan de achterzijde van de woning is ingeslagen om binnen te komen. Uit het huis zijn een horloge en een bankpas buit gemaakt.

Deurne: Diefstal uit woning

In een woning aan de Jules De Cortestraat is zondag tussen 15.30 en 19.15 uur ingebroken. Een kozijn is opengebroken om de woning te betreden. Een kluisje met bescheiden en een videocamera zijn weggehaald.

Deurne: Politie houdt verkeerscontrole

De politie heeft zondag tussen 9.45 en 12.30 uur op snelheid gecontroleerd op de Langstraat. 1077 voertuigen zijn gecontroleerd waarvan 107 harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid betrof 126 km/u.