Ingezonden persbericht


Wienke Bodewes volgt Menno Maas op

Vastgoedonderneming Amvest heeft Wienke Bodewes (54) per 1 maart 2007 aan boord gehaald als Algemeen Directeur. Hij volgt Menno Maas op die in juli van dit jaar CEO Development en lid van de Management Board werd van ING Real Estate. Tot de indiensttreding van Wienke Bodewes blijft Tak Lam, Financieel Directeur van Amvest, de functie van Algemeen Directeur waarnemen.
Wienke Bodewes is op dit moment lid van de Raad van Bestuur van Ymere, een grote woningcorporatie gevestigd in Amsterdam. Hij is bij deze corporatie verantwoordelijk voor de portefeuille ontwikkeling. Wienke Bodewes heeft een brede ervaring op vastgoedgebied. Na zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft trad hij in dienst van de Gemeente Rotterdam. Hij werkte daar in verschillende functies. Eerst bij het creatieve team Q & Q en later bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Stadsvernieuwing, tot hij in 1994 werd benaderd door het Woningbedrijf Amsterdam, het huidige Ymere. Bij Ymere heeft hij de portefeuille ontwikkeling vormgegeven. Onder zijn leiding is Ymere Ontwikkeling gegroeid naar een omzet van meer dan 250 miljoen en een team van ruim 100 medewerkers.

Zijn overstap naar Amvest noemt Wienke een logische vervolgstap in zijn carrière: "Amvest is een ontwikkelende belegger met een zeer goede reputatie. Het is mijn ambitie om daar op voort te bouwen. De woningmarkt is in beweging. Er is veel creativiteit nodig om op de toekomstige vraag naar huurwoningen en woonservice in te spelen. Het lijkt me fantastisch om daar met het team de schouders onder te zetten."

Amvest is een zelfstandige vastgoedonderneming op het gebied van huurwoningen. De combinatie van eigen projectontwikkeling, portefeuillemanagement en gerichte aan- en verkoop leidt tot een woningportefeuille met goede financiële resultaten. De organisatie bezit een woningportefeuille met een beleggingswaarde van 1,9 miljard euro en een ontwikkelingsportefeuille met een investeringswaarde van 1,5 miljard euro. Amvest ontwikkelt en realiseert jaarlijks circa 1.000 nieuwe huurwoningen, zowel in binnensteden als in de nieuwe uitbreidingswijken. De meeste van de circa 18.000 woningen - waarvan 10.000 in eigendom - die Amvest exploiteert bevinden zich in de Randstad en haar flanken, het KAN-gebied en Zuid-Nederland.

---


---


---

------------------------------------------
Noot voor de redactie,