Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Borculo - Bromfietser gewond na aanrijding                |
Een 16-jarige bromfietser uit Winterswijk is op zondag (10/12) gewond geraakt toen hij op de Beltrumseweg werd aangereden door een 50-jarige automobilist uit Wijchen. De jongen is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte beschadigd en is afgesleept.

De melding van het incident kwam omstreeks 13.50 uur bij de politie binnen. De jongen liep door het incident letsel aan zijn been op en is, evenals de passagier die bij hem achterop zat, per ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Uit een eerste onderzoek is naar voren gekomen dat de automobilist op de Batendijk in de richting van Beltrum reed, toen hij op het kruispunt met de Beltrumseweg de bromfietser niet voor liet gaan. Een aanrijding tussen de twee was het gevolg, waarbij de auto zodanig beschadigd raakte dat deze moest worden afgesleept.

|     |Didam - Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren     |
Een 22-jarige automobilist uit Didam bleek op maandag (11/12) tijdens een controle op het Gravenpark alcohol te hebben gedronken. De jongeman heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

De jongeman werd rond 02.40 uur door surveillerende agenten op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De blaastest wees uit dat hij inderdaad alcohol had gedronken. Hierop werd de jongeman aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1,5 promille aan. Betrokkene is een beginnend bestuurder. Voor deze categorie is slechts 0,2 promille toegestaan; meer ervaren bestuurders mogen vanaf 0.5 promille niet meer rijden. De strengere alcohollimiet geldt voor jongeren, omdat juist deze groep door gebrek aan ervaring een grotere kans heeft op een ongeluk. De jongeman moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij de toegestane norm van 0,2 promille ruimschoots heeft overschreden.

|     |Winterswijk - Twee maal inbraak in woning                 |
Twee woningen in Winterswijk hebben zondag (10/12) ongewenst bezoek gehad van het dievengilde. Men mist onder meer diverse sieraden. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft beide zaken in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen.

De politie heeft aangifte opgenomen van een inbraak in een woning aan de Generaal Berenschotweg. De inbraak heeft zondag overdag plaatsgevonden, maar werd 's avond om 22.00 uur pas ontdekt. Men kwam de woning binnen door een ruit te forceren. Eenmaal binnen heeft men diverse ruimtes doorzocht en daarbij de boel flink overhoop gehaald. Hierbij zijn onder meer sieraden verdwenen.

Een 67-jarige inwoner uit Winterswijk deed aangifte van inbraak in een woning aan de Rembrandtstraat. Deze inbraak vond plaats tussen 09.30 uur en 21.30 uur. Bij thuiskomst werd een geforceerde ruit aangetroffen waardoor men vermoedelijk de woning is binnengekomen. Eenmaal binnen bleek dat meerdere ruimtes waren doorzocht en dat geld is weggenomen.

De politie heeft in deze zaken een nader onderzoek ingesteld; een buurtonderzoek maakt deel uit van dit onderzoek. Of de inbraken met elkaar verband houden, is tevens onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over deze inbraken worden verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Doetinchem - Verdachte van winkelinbraak aangehouden      |
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (11/12) een 28-jarige man uit Doesburg aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de J.F. Kennedylaan. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

De melding van de inbraak kwam omstreeks 02.40 uur bij de politie binnen. Agenten die direct ter plaatse gingen, troffen daar niemand meer aan, maar ze konden op basis van een verklaring van een oplettende buurtbewoner de man even later alsnog op de Zelhemseweg in Hummelo aanhouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. In de auto van de verdachte trof de politie een grote hoeveelheid sigaretten en shag aan. De politie onderzoekt de zaak.

Einde berichten
---


---


---

---- --