Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Vrouw gewond na val van bromfiets             |
Een 20-jarige Apeldoornse is op zondagmiddag (10/12) gewond geraakt nadat ze op de Parelvisserstraat van een bromfiets was gevallen. Het slachtoffer is met mogelijk nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het incident vond omstreeks 13.30 uur plaats. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de bromfiets werd bestuurd door een 16-jarige Apeldoornse; het slachtoffer had achterop gezeten. De bromfietster reed over de Parelvisserstraat toen ze bij de kruising met de Sluisoordlaan rechtsaf wilde slaan. Bij het aanremmen gleed de bromfiets weg op het natte wegdek en kwamen zowel de bestuurster als haar passagier op de rijbaan terecht, waarbij laatstgenoemde mogelijk nekletsel opliep. Het slachtoffer is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

|     |Apeldoorn - Diefstal uit woning; sieraden verdwenen       |
In een woning aan de Osseveldweg is afgelopen weekend (10/12) ingebroken. Daarbij zijn onder meer sieraden verdwenen.

De diefstal heeft tussen zaterdagochtend 07.00 uur en zondagavond 20.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een ruit te forceren. Eenmaal binnen heeft men de hele woning doorzocht. Hierbij zijn onder meer sieraden verdwenen. Een aantal spullen werd later in de buurt teruggevonden. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

|     |Beemte Broekland - Met drank op achter het stuur          |
Een 57-jarige automobilist uit Beemte Broekland bleek op maandag (11/12) met drank op achter het stuur te hebben gezeten. De politie kwam hem op het spoor na een melding van een auto in de sloot.

Het incident vond omstreeks 00.45 uur plaats op de Beemterweg. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een lege auto in de sloot aan. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurder op de Beemterweg reed en daarbij dwars over een wegversmaller is gereden. Hierdoor liep de auto ernstige schade op. De bestuurder had familie ingeschakeld om de auto aan de kant van de weg te slepen. Dit mislukte echter waarop de auto de sloot ingleed. Daarop had men de plaats van het ongeval verlaten. Toen agenten bezig waren met het voorlopig onderzoek kwam de bestuurder echter terug, waarop zij besloten om de man te controleren op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat hij inderdaad alcohol had gedronken. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1,1 promille aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---


---


---

---- --