Vodafone introduceert een multimedia BlackBerry

Vodafone

http://www.vodafone.nl

Vodafone introduceert een multimedia BlackBerry
Vodafone als eerste met BlackBerry Pearl 8100 op de Nederlandse markt

Maastricht, 11 december 2006 - Vodafone introduceert vandaag als eerste in Nederland de BlackBerry(r) PearlTM 8100TM van Research in Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM). Deze 'parel' onder de BlackBerry's zal door zijn design uiterlijk en lifestyle functionaliteiten een veel breder publiek aanspreken dan alleen zakelijke gebruikers. De BlackBerry Pearl heeft namelijk als eerste en enige BlackBerry model een ingebouwde camera en media-player waardoor klanten ook van muziek- en videoclips in kleur en stereogeluid kunnen genieten.

Tot nu toe was het overal en altijd toegang hebben tot e-mail, contacten en agenda zonder inloggen of inbellen vooral ongekend populair op de zakelijke markt. Met de introductie van de fraai vormgegeven BlackBerry Pearl 8100 speelt Vodafone in op de groeiende behoefte bij klanten om enerzijds mobiele e-mail via BlackBerry te gebruiken, en anderzijds ook te genieten van de mogelijkheden van een camera en media-player.

Trackball vervangt draaiwieltje
De naam BlackBerry Pearl dankt het toestel aan de centrale 'trackball' met de vorm en kleur van een parel die in de plaats is gekomen van het gebruikelijke draaiwieltje aan de zijkant. De BlackBerry Pearl 8100 is een logische uitbreiding op de drie types BlackBerry die Vodafone al aanbiedt als onderdeel van het Vodafone Pocket Connect assortiment. Kijk voor meer informatie over Vodafone Pocket Connect of BlackBerry via Vodafone, op www.vodafone.nl. De BlackBerry Pearl 8100 is vanaf vandaag in alle Vodafone City Points verkrijgbaar.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Een foto van de overhandiging van de eerste BlackBerry Pearl is rechtenvrij beschikbaar op het fotonet en de digitale beeldband van het ANP.

Over Vodafone Libertel N.V.:
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel ruim 191 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 34 landen.