ABVAKABO FNV

2,5 % Loonsverhoging in CAO 2007 voor werknemers zorginstelling Fokus

De werknemers van de Stichting Fokus krijgen een structurele loonsverhoging van 2,5 %. Dat is door ABVAKABO FNV afgesproken in de CAO voor het jaar 2007 van Fokus. Daarnaast wordt in de CAO de onregelmatigheidstoeslag op zaterdagen verbeterd, een wachtgeldregeling geïntroduceerd, die aanspraak geeft op een aanvullende uitkering bij ontslag wegens reorganisaties, en de vloer in de vakantietoeslag verhoogd, waardoor werknemers in de laagste salarisschalen meer vakantiegeld ontvangen. De vergoeding voor kinderopvang wordt afgeschaft in verband met de verhoogde kinderopvangtoeslag die per 1 januari in de belastingwetgeving wordt geïntroduceerd.

De looptijd van de CAO Fokus is 12 maanden. Per 1 januari wordt het salaris verhoogd met 1 % en vermeerderd met een nominaal bedrag van ¤ 20 per maand. De eindejaarsuitkering wordt met 0,5 % verhoogd van 3,1 naar 3,6 % van het jaarsalaris.

De CAO geldt voor plusminus 2000 werknemers van Fokus die ADL-ondersteuning verlenen aan gehandicapte cliënten woonachtig op 80 locaties in Nederland en de werknemers op de hoofdvestiging te Groningen.

ABVAKABO FNV is tevreden met het resultaat en legt het positief voor aan de leden.

Nadere informatie:

William Moorlag, bestuurder ABVAKABO FNV Tel. 06 51218417 of 079 3536814