Robeco ondertekent Principles for Responsible Investment

Robeco nederland bv

Rotterdam, 11 december 2006

PERSBERICHT

Robeco ondertekent Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties

Robeco heeft de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties ondertekend. Hiermee onderstreept Robeco de visie dat milieu-, sociale en corporate governance onderwerpen van invloed zijn op de rendementen van een beleggingsportefeuille. PRI biedt een raamwerk om deze onderwerpen in traditionele beleggingsportefeuilles. De Principes geven tal van mogelijkheden om milieu-, sociale en corporate governance onderwerpen te betrekken bij beleggingsbeslissingen in traditionele beleggingsportefeuilles. Ook geven de Principes het kader aan waarbinnen invulling kan worden gegeven aan betrokken aandeelhouderschap

Door deze ondertekening laat Robeco zien dat het de Principes als leidraad neemt bij beleggingsbeslissingen Toepassing van de Principes leidt niet alleen tot betere financiële rendementen op de lange termijn maar sluit ook nauw aan bij de doelstellingen van institutionele beleggers en die van de samenleving in het algemeen.

George Möller, CEO van Robeco, zegt over de ondertekening van de Principes: 'We gaan er van uit dat de integratie van duurzaamheid in traditioneel vermogensbeheer een steeds belangrijker onderwerp wordt. De Principes bieden een goed raamwerk om dit te doen.'

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Boston, Chicago, San Francisco en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
Kantoor: 010 - 224 28 10
Mobiel: 0653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl