Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Twee straatroven: politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 11-12-2006 14:56:09

Arnhem - Op twee plaatsen in Arnhem hebben zich zondagavond straatroven voorgedaan. In beide gevallen kwamen de gedupeerden met de schrik vrij maar ze raakten wel hun waardevolle spullen kwijt. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

Omstreeks zeven uur werd een 67-jarige Arnhemse op de Parkstraat met geweld van haar schoudertas beroofd. Een tot dusver onbekende jongen of man had kans gezien de schoudertas met een stevige ruk weg te nemen. De Arnhemse kwam daarbij te vallen. Haar belager wist met de buit te ontkomen richting Blekerstraat waar hij verdween. Rond kwart voor twaalf werd een 49-jarige man uit Arnhem op de Looierstraat onder bedreiging met geweld beroofd van zijn pinpas. Het slachtoffer zou door drie mannen, waaronder een met een Surinaams of Antilliaans uiterlijk, zijn bedreigd met een vuurwapen of iets wat daar op leek. Zijn belagers wisten op deze manier de hand te leggen op de bankpas van de Arnhemmer, waarop ze te voet wegvluchtten richting Telefoonstraat. De politie heeft nog vergeefs naar de daders gezocht. Getuigen die iets van de voorvallen hebben gezien of die meer informatie hebben over de daders worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar (75) gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 11-12-2006 14:53:37

Arnhem - Een 75-jarige man uit Huissen is zondagmiddag gewond geraakt na een val van zijn fiets in Arnhem. De man ging tijdens een fietstochtje even voor twee uur door nog onbekende oorzaak onderuit op het fietspad op de Andrej Sacharowbrug. Als gevolg van de val liep de Huissenaar een hoofdwond en een beenbreuk op. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mishandeling na geluidsoverlast, man aangehouden
Publicatiedatum: 11-12-2006 14:53:04

Arnhem - Een 43-jarige inwoner van de Arnhemse wijk t Broek is zondagochtend door de politie aangehouden wegens mishandeling van zijn buurman, een 44-jarige plaatsgenoot. De mishandeling zou een gevolg zijn van geluidsoverlast, die het slachtoffer de nacht eraan voorafgaand zou hebben veroorzaakt. De 43-jarige besloot zijn buurman erover aan te spreken. Daarbij liep het gesprek kennelijk uit de hand waarbij de Arnhemmer zijn buurman op het gezicht zou hebben geslagen. De buurman liep daardoor letsel op aan zijn gezicht. Gewaarschuwde agenten hielden kort daarop de 43-jarige Arnhemmer aan. De man bekende de mishandeling later en is inmiddels weer op vrije voeten. Justitie besloot hem te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij ontdekt na verdachte situatie

Publicatiedatum: 11-12-2006 14:52:21

Arnhem - Een melding van een verdachte situatie bij een woning in de Arnhemse wijk t Broek heeft de politie op het spoor gezet van een hennepkwekerij. De kwekerij en een dertigtal henneplanten werden in beslag genomen. Omstreeks kwart over een werd bij de politie melding gedaan van het feit dat er bij een woning in de wijk een deur open zou staan van waaruit een vreemde geur naar buiten zou komen. Terplekke troffen agenten een geforceerde deur aan. In de woning, waar verder niemand binnen bleek te zijn, troffen de agenten de kwekerij aan. Een deel van de planten bleek al te zijn geoogst. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor het in bedrijf hebben van de kwekerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Arnhemmer gepakt na negeren stoptekens
Publicatiedatum: 11-12-2006 14:51:41

Arnhem - Door het weigeren te stoppen voor een stopteken van de Arnhemse politie is een 32-jarige beschonken Arnhemse automobilist zondagochtend vroeg door de mand gevallen. De man kon alsnog worden gepakt. Agenten wilden rond kwart over zes de Arnhemmer laten stoppen op de Van Oldenbarneveldtstraat voor een routinecontrole en gaven hem daarvoor een stopteken. De Arnhemmer reed echter door en kreeg even later ter hoogte van de Rijpstraat weer een stopteken. Ook dit negeerde de Arnhemmer. Een derde stopteken ter hoogte van de Broekstraat werd eveneens genegeerd. Op het Johnny van Doornplein werd de Arnhemmer uiteindelijk klemgereden. De man bleek onder invloed met een alcoholpromillage van 1,44 (bijna drie keer de norm). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien heeft de politie een onderzoek naar de geschiktheid tot rijvaardigheid gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

Publicatiedatum: 11-12-2006 14:50:53

Arnhem - Agenten van het verkeershandhavingsteam van de politie hebben zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Arnhem. De man werd gesnapt met een snelheid van 106 km/u op de Amsterdamseweg in zijn woonplaats. Op dat weggedeelte gold een maximumsnelheid van 50 km/u. Tegen de Arnhemmer is ook proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Diefstal scheermesjes: 130 euro boete

Publicatiedatum: 11-12-2006 14:50:19

Arnhem - Het stelen van een setje scheermesjes ter waarde van ruim 6 euro heeft een 57-jarige Arnhemmer zondag moeten bekopen met een boete van 130 euro. De man werd rond kwart over vier door beveiligingspersoneel van een warenhuis aan de Ketelstraat aan de politie overgedragen na te zijn betrapt. De Arnhemmer moest mee naar het politiebureau en bekende diefstal. De buit moest hij afstaan aan de zaak en met een boete op zak kon hij later naar huis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---