Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe kondigt Adobe Reader 8 aan

Beter maatwerk, veilige PDF-interactie en online samenwerking mogelijk met gratis software

Amsterdam, 11 december 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) kondigt de beschikbaarheid aan van Adobe® Reader® 8 als gratis download. Adobe Reader 8 maakt betrouwbare informatie-uitwisseling mogelijk tussen organisaties, overheden en consumenten die PDF-bestanden bekijken, printen, zoeken, ondertekenen of gezamenlijk bewerken. In Adobe Reader 8 kunnen gebruikers met één klik op de knop een online conferentie starten via Adobe Acrobat® Connect(TM). Dit is een softwaredienst die door Adobe gehost wordt en realtime online samenwerking mogelijk maakt via Adobe Flash® Player.

Adobe Reader en Adobe Flash Player, wereldwijd geinstalleerd op 700 miljoen PC's en andere apparaten, verbinden mensen via een verscheidenheid aan kanalen. Samenwerking en rijke, interactieve ervaringen worden met deze toepassingen mogelijk, betrouwbaar functionerend op vele platformen.

"Steeds meer mensen communiceren en werken samen via internet. Adobe Reader en Adobe Acrobat Connect zorgen voor een effectieve workflow rondom documenten en zijn toegankelijk voor iedereen, over de hele wereld", zegt Kevin Lynch, senior vice president en chief software architect bij Adobe. "De nieuwe, gestroomlijnde interface en de graphics-accelleratie in Reader 8 maken ideeën en informatie nog beter bereikbaar voor iedereen."

Adobe Reader heeft een nieuwe gestroomlijnde interface met aanpasbare toolbars. Adobe Acrobat® Professional-gebruikers kunnen Adobe Reader-gebruikers nu in staat stellen om formulieren in te vullen en te versturen, data op te slaan en documenten digitaal te ondertekenen. Adobe Reader 8 bevat ook Graphics Processing Unit (GPU)-accelleratie die de prestaties bij het bekijken van grafisch intensieve PDF-bestanden aanzienlijk vergroot. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 3D-inhoud.

Het beheren van bedrijfskritische informatie over meerdere platformen en apparaten stimuleert bedrijven om te standaardiseren op PDF, inclusief PDF ISO-standaarden voor archivering en printproductie. Met Adobe Reader 8 en PDF kunnen bedrijven en overheden veiliger communiceren met hun partners en afnemers, binnen en buiten de firewall. IT-managers die geavanceerde documentcontrole toepassen bij de verspreiding van vertrouwelijke informatie via documenten en formulieren kunnen op Adobe Reader 8 rekenen.

Voortbouwend op Adobe's betrokkenheid bij open ecosystemen, heeft Adobe de zesde editie van PDF Reference gepubliceerd. Dit is een gratis gids voor ontwikkelaars die de open PDF-specificatie willen implementeren in andere producten en plug-ins. De PDF Reference, compleet met de huidige PDF 1.7-specificatie, kan worden gedownload via http://www.adobe.com/devnet/pdf/pdf_reference.html.

Daarnaast is ook de Adobe Acrobat 8 Software Development Kit (SDK) gratis te downloaden. Deze bevat documentatie en gereedschappen die ontwikkelaars nodig hebben om Adobe Reader en Acrobat plug-ins te bouwen. Ga hiervoor naar http://partners.adobe.com/public/developer/acrobat/.

Direct beschikbaar
Adobe Reader is nu gratis te downloaden op http://www.adobe.com/go/getreader/ en is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Japans. De Nederlandse versie wordt verwacht begin 2007, evenals de Chinese, Koreaanse, Spaanse, Portugese, Italiaanse, Deense, Noorse, Zweedse en Finse versies. Adobe Reader 8 is beschikbaar voor Windows en Mac. Versies die geschikt zijn voor Linux, HP/UX, AIX en Solaris (SPARC) worden in 2007 verwacht. Kijk voor meer informatie over Adobe Reader 8 ook op http://www.adobe.com/go/getreader/. Voor systeemvereisten, bezoek http://www.adobe.com/products/reader/productinfo/systemreqs/.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pressreleases.html

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Acrobat Connect, Flash and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com