Siemens

Persbericht

0612.870

Den Haag, maandag 11 december 2006

Siemens compact in Espresso en Nespresso

Siemens Consumer products lanceerde eind vorige week tijdens een perspresentatie in Amsterdam een tweetal nieuwe modellen op het gebied van koffie. Strak vormgegeven, compact en betaalbaar geldt zowel voor de Siemens Surpresso espressovolautomaat, als voor de Siemens Essenza Nespresso. Siemens zou Siemens niet zijn als de kwaliteit van de koffie niet voorop staat, ook bij deze compacte modellen.

Siemens Surpresso TK 54
De TK 54 is de nieuwste variant van de succesvolle serie espresso-automaten van Siemens. De Surpresso Compact is ideaal voor starters: het is klein van formaat (26 x 34 x 45 cm ) en is het laagst geprijsde model van de serie. Qua vormgeving doet dit model zeker niet onder voor de grotere modellen; het heeft de dynamische belijning van de zilvergrijze behuizing gecombineerd met zwart kunststof. De bediening is eenvoudig. Met één druk op de knop zet men volautomatisch een espresso of koffie. Maar ook op latte macchiato, cappuccino en andere soorten koffie hoeft men niet lang te wachten, want het melkpijpje schuimt elke melk prima op. Dankzij de single portion cleaning-functie smaakt elk volgend kopje net zo vers al het eerste. De cleaning-functie zorgt er voor dat de leidingen telkens weer compleet schoon worden gespoeld, zodat voor elk kopje koffie uitsluitend vers water wordt gebruikt.

Krachtige smaak
Het gepatenteerde aroma whirl-systeem Plus zorgt voor optimaal contact van het verse water met de koffiemaling: eerst in een voorbereidend brouwproces, vervolgens door het bijzonder intensieve whirl-effect. Het koffiepijpje is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen niet alleen kleine kopjes, maar ook bekers kunnen makkelijk worden gevuld.

Siemens Essenza Nespresso
Siemens en Nespresso introduceren met de Essenza de vierde telg uit een vruchtbare samenwerking tussen de twee grote merken in koffie. Net als alle Nespresso automaten is de Siemens Essenza Automatic TK30 voorzien van een 19 bar hogedrukpomp en een
thermobloc-verwarmingselement. Deze combinatie staat garant voor een optimale extractie, zodat alle aromas volledig vrijkomen en de smeuïge cremalaag ontstaat waardoor de beste espressos en koffievariëteiten zich onderscheiden. Het thermobloc garandeert daarbij dat elke afzonderlijke espresso met de ideale temperatuur tussen 86 en 91 graden Celsius wordt bereid. Dankzij het ingebouwde flow-stopsysteem kan de gebruiker eenvoudig de gewenste hoeveelheid koffie programmeren.

Markante vormen voor een sterk karakter
Puur en ambitieus zoals de espresso die hij bereidt, is ook het design van de Essenza Automatic TK 30. De ergonomische omklapbare greep, het verchroomde koffiepijpje in de vorm van een afgeplatte kegel en het 1 liter-waterreservoir zijn daarbij gezichtsbepalende, markante elementen. Het sterke contrast tussen de aluminium delen, de zwarte kunststof en de verlichte toetsen onderstreept dit karakter.

Siemens en Nespresso werken al jaren samen en introduceerden eerder drie andere modellen, die allen herkenbaar zijn aan de combinatie van zilverkleurige materiaal als aluminium en titanium en zwart kunststof. Deze goedlopende modellen zijn de Siemens TK50, de TK 70 en de volautomatische de Siemens Nespresso in Porsche Design, de TK 911N2NL.

Productinformatie Surpresso Compact:
productnaam:Espressokoffieautomaat TK54 Surpresso compact Productnummer:TK 54001
Kleur:zilver
Winkeladviesprijs: 999,-

Productinformatie Essenza Automatic Nespresso:
Productnaam: Essenza Automatic
Productnummer: TK30N01NL
Kleur: aluminium/ zwart
Winkelverkoopsprijs: 199,-

Beide producten zijn vanaf heden verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-333 1234