Ingezonden persbericht


ECS en Stonesoft: krachtige samenwerking in Europa

Parijs, Frankrijk - 11 december 2006 - Stonesoft, leverancier van geïntegreerde oplossingen voor netwerkbeveiliging en Business Continuity, kondigt de samenwerking aan met het ECS-concern. Deze Europese marktleider in de sector engineering van huurprojecten en management van computerinfrastructuren, is sinds 1984 100% dochter van de Franse Groep Société Générale. ECS maakt deel uit van de Directie van "Gespecialiseerde Financiële Diensten" en is tevens nauw betrokken bij de overige activiteiten van de bank.

ECS ondersteunt ondernemingen bij de optimalisatie, de beveiliging en het dynamischer maken van hun investeringen in informatica. Het concern is actief in alle vitale onderdelen van de informaticastructuur en biedt multi-platformexpertise, geheel onafhankelijk van constructeurs en software bedrijven en op maat gesneden oplossingen met een grote meerwaarde die de bedrijfsbehoeften volledig dekken. Het richt zich daarmee op een breed scala aan ondernemingen, van MKB tot grote multinationals in elke sector.

Bij ECS was er behoefte aan uitbreiding van het aanbod voor grote accounts, met een beveiligingsoplossing die moest voldoen aan gedetailleerde specificaties: het product moest Europees zijn, kunnen migreren naar AS400 en ZOS en functioneel zijn bij clustering en de verdeling van netwerkbelasting.

ECS koos voor Stonesoft omdat dit bedrijf als enige in de markt voor firewallproducten, volledige en doelmatige functionaliteit biedt voor loadbalancing en clustering. Daarnaast biedt Stonesoft innovatieve functies, zoals een VPN met multilinkverbindingen, Quality of Service, een centraal beheerplatform en unieke prestaties. De optelsom van deze elementen heeft ECS gesterkt in de keuze voor StoneGate, de vlaggenschipoplossing van Stonesoft.

ECS en Stonesoft hebben een CGSI-contract opgesteld (Certified Global System Intragrator) voor heel Europa en met name de volgende landen: Duitsland, Benelux, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland en Italië. Een dergelijk contract op Europese schaal is mogelijk omdat Stonesoft in staat is informatie uniform te centraliseren vanaf één punt. Met name bij grote accounts met verschillende dochterondernemingen is dit een vereiste.

Als Frans en Europees marktleider in de sector engineering van huurprojecten en management van computerinfrastructuren (65 vestigingen in 12 Europese landen), beschikt ECS dankzij dit soort contracten over uitgebreide vakkennis op het gebied van beheerde diensten. ECS kan zijn klanten zo een compleet dienstenpakket bieden, mede dankzij MSSP-contracten (Management Security Services Provider). Dergelijke organisaties stellen Stonesoft in staat diensten en kwaliteitsproducten aan te bieden aan grote accounts met complexe netwerkomgevingen.

"In deze volwassen markt, waarin de concurrentie groeit en steeds meer softwarebedrijven en constructeurs opereren, is de samenwerking tussen Stonesoft en ECS van essentieel belang. Door de expertise van de technische en ondersteunende teams kunnen we ons beter positioneren als een grote, betrouwbare speler op het gebied van netwerkbeveiliging. Dankzij ECS kunnen we onze producten ook inzetten in uiterst beveiligingsgevoelige sectoren, zoals de financiële wereld en het bankwezen", aldus Léonard Dahan, algemeen directeur Benelux en Frankrijk van Stonesoft.

"Stonesoft is voor ons een uitgelezen partner. Door de kwaliteit, efficiëntie en prestaties van de producten van Stonesoft, kunnen wij een complete portfolio met oplossingen bieden en volledig voldoen aan alle eisen en wensen voor netwerkomgevingen die hoge beveiligingseisen stellen. Laat ik daaraan toevoegen dat we ook de betrokkenheid en doelmatigheid van de teams van Stonesoft zeer waarderen", benadrukt Bruno Pochet, manager ontwikkeling infrastructuurprojecten van ECS.

Over Stonesoft

Stonesoft Corporation is een leverancier van geïntegreerde netwerkbeveiligingsoplossingen en Business Continuity. Het aanbod van Stonesoft beantwoordt perfect aan de eisen van grote en middelgrote ondernemingen die een kwalitatieve netwerkbeveiliging en beschikbaarheid van de communicatie verwachten, met een lage TCO, een optimale prijs-kwaliteitverhouding en de beste 'Return On Investment' (ROI). De oplossing StoneGate(TM) Security Platform bestaat uit een firewall, een VPN en een IPS beschikbaar als centraal beheerde appliance of open-server software voor multi-site bedrijven.

Stonesoft Corporation, opgericht in 1990, is een internationale groep met haar mondiale hoofdzetel in Helsinki (Finland), haar Amerikaanse zetel in Atlanta (Georgia, VS) en haar Aziatische zetel in Singapore. De kantoren van Stonesoft Frankrijk zijn gevestigd in Parijs en het R&D-centrum bevindt zich in Sophia Antipolis bij Nice.

Meer informatie over Stonesoft Corporation, de producten en diensten is te vinden op de website www.stonesoft.com of via de persdienst.

Perscontact

Jan Robijns

Open2Europe

+33 1 55 02 14 69

j.robijns@open2europe.com