Ingezonden persbericht


Persbericht

Van Zantwijk naar Canon Nederland

Hoofddorp, 11 december 2006 - Canon Nederland heeft Rik van Zantwijk aangesteld als Director van de Reseller Partner Channel-divisie. Van Zantwijk volgt Rob Ramakers op. De benoeming van Van Zantwijk onderstreept Canons doelstelling zijn positie in het indirecte kanaal te versterken via de kantoorvakhandel, IT-resellers, distributeurs en andere partners. Van Zantwijk gaat zich onder meer richten op de structuur en inhoud van het indirecte kanaal om zo het beleid nader te bepalen. Het door Van Zantwijk in te voeren nieuwe Partner Programma is hierbij één van de speerpunten.

Van Zantwijk heeft een brede achtergrond in de printmarkt. Voor zijn overstap naar Canon was Van Zantwijk bij Ricoh Europa verantwoordelijk voor de Europese distributie en EMEA Business Development. Zijn carrière startte hij bij Xerox.

"Ik kijk er naar uit, om samen met de Canon Partners, onze gezamenlijke business te vergroten. Canon heeft enorm veel te bieden aan het indirecte kanaal. Naast een versterkte organisatie en een vernieuwd productportfolio, zal Canons propositie worden vormgegeven door een professioneel Partner Programma in 2007. De samenwerking met de partners zal hierdoor verdiept en verbreed worden, waardoor de Canon Partners een herkenbare en sterke positie in de markt zullen innemen", aldus Van Zantwijk.

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 118.000 werknemers zich sterk voor. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP-markt. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl.

Beeldmateriaal van Rik van Zantwijk is ook te downloaden vanaf: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=9

# # #

Perscontact:
Marieke van der Made
tel: 023 567 01 01
mailto:m.van.der.made@canon.nl
Miranda Mens/ Nina Breuning
Edelman
tel: 020 301 09 80
mailto:miranda.mens@edelman.com
mailto:nina.breuning@edelman.com