Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 11-12-2006

TILBURG, 11 december 2006

Bestuurder in beschonken toestand betoond spijt na aanrijding

TILBURG Een 44 jarige Tilburgse automobilist, die gisteravond rond 22.30 uur betrokken was bij een verkeersongeval op de kruising Houtvesterijstraat met de Zuivelstraat, betoonde spijt en verontschuldigde zich omdat hij gedronken had.

De man reed met zijn auto over de Houtvesterijstraat en kwam uit de richting van het Pater van de Elsenplein. Op de kruising met de Zuivelstraat sloeg hij links af. Tijdens deze manoeuvre liet hij een 22 jarige Tilburgse fietsster, die hem op dezelfde weg tegemoetkwam niet voorgaan. Tussen beide partijen ontstond een aanrijding waarbij de 22 jarige vrouw en een passagier, een 24 jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Tilburg ten val kwamen.
Na de aanrijding verontschuldigde de automobilist zich en vertrok. Korte tijd later hield de politie de man in zijn woning in de wijk Groenewoud aan. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 600 Ug/l, zijnde 1,4 promille alcohol in zijn bloed had.

Politie houdt Bredanaar aan voor openbare dronkenschap

TILBURG De politie heeft kort na middernacht op de Spoorlaan een 27 jarige Bredanaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was de politie al eerder die nacht opgevallen, nadat hij zich bij een uitgaansgelegenheid in de Veemarktstraat erg recalcitrant gedroeg. Na vordering vertrok hij waarna hij later op de Spoorlaan opnieuw in het zich kwam van de agenten. Op dat moment stond de Bredanaar op straat te urineren. Toen de agenten de man hierover aanspraken bleek dat hij flink onder invloed van alcohol verkeerde. Omdat hij zich ook niet kon legitimeren, werd hij aangehouden.

Politie houdt Tilburger aan na gevaarlijk rijgedrag

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, tegen 01.00 uur op de Spoorlaan een 18 jarige Tilburger aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Naar aanleiding van een melding van een mogelijke inbraak in een woning aan de Piushaven, stelden de agenten een onderzoek in. In de directe omgeving reed bij het zien van de agenten een auto met hoge snelheid weg. Direct zette de politie een achtervolging in. Nadat de agenten de bestuurder een stopteken gaven, negeerde hij dat en vervolgde zijn weg. In de wijk Loven reed de bestuurder rondjes, reed tegen de richting en overschreed de maximum toegestane snelheid. Op de Spoorlaan lukte het de politie de bestuurder te controleren. Dit bleek de 18 jarige Tilburger te zijn.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

TILBURG Agenten troffen gistermiddag, na verkregen melding in verschillende ruimtes van een woning in de Schoolstraat een in werking zijnde hennepkwekerijen aan. Zowel een slaapkamer als een gedeelte van de woonkamer was ingericht als kwekerij. In totaal werden er 200 hennepplanten in beslag genomen. Tijdens de actie was er niemand in de woning aanwezig. Tegen de huurder/eigenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aan gegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad. Vorig jaar werd onder regie van de gemeente Tilburg door alle betrokken partijen een convenant afgesloten. Het beleid is dat het huurcontract van wietkwekers wordt beëindigd.

Politie onderzoekt inbraak in woning

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte gestart met een onderzoek naar de daders van een inbraak in een woning. Gistermiddag tussen 16.00 uur en 19.30 uur bezochten ongenode gasten een woning aan de Sinopelstraat te Tilburg. De 49 jarige bewoonster, die rond 19.30 uur thuis kwam, trof op de overloop van de eerste verdieping twee inbrekers aan, die bij het zien van haar de woning uitvluchtten. Een van de inbrekers sprong via het raam op de eerste verdieping naar beneden. De andere nam de trap en vluchtte via de voortuin weg. De partner van de aangever stelde direct te voet een achtervolging in. Via het Kornalijnhof, de Azuurweg, de Lage Witsiebaan vluchtte hij de Lavendelweg in, waar de achtervolger de dader kwijt raakte. Onderzoek wees uit dat er geen braakschade aan de woning was. De daders hebben vermoedelijk via een openstaand raam op de eerste verdieping de woning betreden.
Het signalement van de daders luidt: mannen, mogelijk van Noord Afrikaanse afkomst, geschatte leeftijd tussen de 17 en 20 jaar. Een van de mannen was rond de 1.75 meter. De andere ongeveer 1.65 meter. De politie verzoekt getuigen die iets kunnen vertellen- of meer weten van de inbraak, contact te zoeken via het algemene nummer: 09008844

Politie houdt districtelijke verlichtingscontrole

TILBURG / OISTERWIJK / GOIRLE Politiemedewerkers van het district Tilburg hebben vanmorgen, op verschillende locaties een verlichtingscontrole ingesteld.
Mede door de slechte mate van zichtbaarheid tijdens de herfst en wintermaanden zijn er jaarlijks onder jeugdige weggebruikers doden en gewonden in het verkeer te betreuren .Om het aantal slachtoffers te verminderen worden daarom verlichtingscontroles uitgevoerd. Vandaag kregen 48 scholieren een bekeuring voor het niet voeren van de juiste verlichting. Dit ondanks het feit dat aan de handhavingactie van de politie een uitgebreide verkeerscampagne op scholen is.

De locaties waar de controles plaats vonden zijn het Wilhelminapark en de Goirleseweg te Tilburg, het Keuterstraatje te Goirle, de Moergestelseweg en Gemullehoekenweg te Oisterwijk. Opvallend was dat op twee locaties na de verlichting bij de jeugdige weggebruikers in orde was. Echter op de Keuterstraat en de Goirleseweg werden in totaal 37 scholieren bekeurd.

Auteur: Desiree Brabers