univé gezondheidsprijs naar Woerden

Univé verzekeringen

ZWOLLE, 11 december 2006

P E R S B E R I C H T
9) Univé Gezondheidsprijs naar Woerden
Woerden is de gezondste plaats van de provincie Utrecht. Daarmee heeft ze de Univé Gezondheidsprijs gewonnen in de vorm van 10.000 euro. Afgelopen jaar heeft Regio TV Utrecht met het programma 'Vitamine U' de Gezondheidsbus gevolgd. Bewoners uit 24 plaatsen mochten zich daar laten testen op hun gezondheid en streden zo mee om de titel 'de gezondste plaats van Utrecht'.

De gezondheidsbus deed wekelijks een andere Utrechtse plaats aan. Ter plekke konden maximaal 100 bewoners per plaats vrijwillig en gratis hun gezondheid laten testen, bijvoorbeeld op bloeddruk, cholesterol en Body Mass Index (verhouding lengte/gewicht). Naast een medisch team was er regelmatig een huisarts aanwezig die gratis spreekuur hield.

Gezond, lokaal en motiverend
De uitkomst van de testresultaten wees uit dat inwoners van de plaats Woerden als winnaar uit de bus zijn gekomen. De Woerdenaren mogen zelf met suggesties komen om een doel te bedenken voor de 10.000 euro. Voorwaarde van de prijs is dat het een link moet hebben met 'gezond' en 'lokaal' en dat het een breed publiek aanspoort om te gaan bewegen. In overleg met Univé wordt de prijs dan vastgesteld.

Stimulering van gezondheid
De Univé Gezondheidsprijs is in het leven geroepen ter stimulering van gezondheid in de breedste zin van het woord. De verzekeraar ziet preventie als belangrijk middel om minder gezondheidsrisico te lopen.

De finale uitzending van 'Vitamine U' is zondag 17 december te zien vanaf 11.35 uur op Regio TV Utrecht en wordt ieder uur herhaald tot 06.00 uur de volgende morgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- Julius de Vries, Univé Verzekeringen, 038 - 427 8920 of 06 - 12 10 58 33

Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar en behoort tot de middelgrote verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Zij werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade-, en levensverzekeringen tegen concurrerende premies en heeft een verzekeringsrelatie met ruim 1,3 miljoen verzekerden. In totaal telt Univé circa 3.100 medewerkers. Ongeveer 1.600 daarvan zijn werkzaam bij de vestigingen in Zwolle, Alkmaar, Heerlen en Assen; circa 1.500 bij de 35 aangesloten Onderlingen verspreid over 150 vestigingen in Nederland.