Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 11 december 2006

Zaanstreek-Waterland, 11-12-2006

Met onder meer: doorrijden en drank, winkeldievegges en snelheidscontroles.

Winkeldievegges

Zaandam, zondag 10 december 2006, 14:57 uur.

De politie heeft een 16-jarig meisje en 38-jarige vrouw uit Zaandam en een 18-jarige Amsterdamse aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. Agenten, die in burger surveilleerden op koopzondag, hielden enige tijd het drietal in de gaten. De dames gedroegen zich verdacht in diverse winkels. Na enkele winkelbezoeken werden zij gecontroleerd. Zij bleken in het bezit van een jas en enkele paren schoenen die niet waren afgerekend. De jongste werd verwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van haar straf. Tegen de andere vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 14-jarig meisje werd in een warenhuis op de Gedempte Gracht door burgeragenten van project Puntmuts betrapt toen zij een cosmetica-artikel meesmokkelde. Zij werd buiten de winkel aangehouden en verwezen naar bureau HALT. Na verhoor werd het meisje aan de zorg van het ouderlijk gezag toevertrouwd.

Drugs

Zaandam, zondag 10 december 2006, 15:15 uur.

Bij een 21-jarige Zaandammer heeft de politie diverse verdovende middelen in beslag genomen. De man werd na een verkeersovertreding bekeurd. De man kon geen legitimatie tonen en uit zijn kleding kwam vermoedelijk weed, xtc en cocaïne tevoorschijn. De man schold één van de agenten nogal grof uit en kreeg hiervoor ook een bekeuring.

Doorrijden en drank

Purmerend, zondag 10 december 2006, 17:36 uur.

Een 60-jarige automobilist uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van drankrijden en doorrijden na een aanrijding. Op de Gouwzeestraat vertelde een man dat zijn auto was aangereden en dat de tegenpartij was weggegaan. Na enig zoeken werd het voertuig voor de woning van de verdachte aangetroffen en toen bleek dat de man ook naar alcohol rook werd hij aangehouden. Aan het bureau blies de verdachte bijna viermaal (1,9 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs werd ingevorderd en er zal een nader onderzoek naar de rijvaardigheid van de verdachte worden ingesteld.

Overlopen inbreker

Oosthuizen, maandag 11 december 2006, 02:42 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Wijzend waar een bewoner de inbreker heeft overlopen. De bewoners werden rond half drie wakker van geluiden beneden uit de woning. Bij onderzoek vluchtte vermoedelijk een man weg. Het bleek dat er onder andere telefoons, een jas, een laptopcomputer en een portemonnee waren verdwenen. Aan de achterdeur waren sporen te zien maar men is binnengekomen door verbreking van het voordeurslot. De afdeling Forensische Opsporing doet onderzoek naar de sporen.

Huiselijk geweld

Zaandam, maandag 11 december 2006, 03:36 uur.

Agenten hebben voor een woning in Zaandam een 46-jarige man aangehouden als verdachte van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn 40-jarige ex-echtgenote hebben geschopt en geslagen. Om binnen te komen zou hij het ruit van de voordeur hebben vernield. De vrouw, die klaagde over een pijnlijke rug, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd ingesloten.

Controle

Assendelft , Provincialeweg N246, 10 december 2006

Een gecombineerde laser-alcoholcontrole die van 19.30 tot 21.00 uur werd gehouden leverde een uitzonderlijk goed resultaat op. Iedereen hield zich bij de controle met de laser-gun aan de ter plaatse geldende maximumsnelheid. 95 bestuurders werden onderworpen aan een blaastest. Geen van deze bestuurders had te veel alcohol op.

Snorfiets

Purmerend, zondag 10 december 2006, 21:20 uur.

De politie heeft een 27-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij op een snorfiets reed waar het een en ander niet aan klopte. Het verzekeringsplaatje op het voertuig hoorde bij een geheel ander type snorfiets en een framenummer of motornummer was niet te vinden. De verdachte verklaarde dat hij het voertuig enkele dagen eerder had geruild voor een gokkast. De man werd ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden. De huidige bezitter van de gokkast zal worden gevraagd naar de herkomst van de snorfiets welke in beslag is genomen.

Fietsendief aangehouden

Landsmeer, maandag 11 december 2006.

De politie heeft naar aanleiding van een diefstal, die plaatsvond in de nacht van 24 op 25 oktober aan de Stoutenburg, een 14-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Na het verbreken van het slot van een garagedeur werden vier fietsen gestolen. De politie onderzoekt ook of de verdachte met andere diefstallen in Landsmeer in verband kan worden gebracht en waar de fietsen zijn gebleven. Meer aanhoudingen naar aanleiding van de diefstal worden door de politie niet uitgesloten.

Gezocht

Zaandam, maandag 11 december 2006, 02:18 uur.

Een 28-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden nadat hij weigerde het huis van zijn ex-vriendin in de Rosmolenstraat in Zaandam te verlaten. Bij controle van de identiteit van de man bleek dat hij moest worden aangehouden wegens een eerder gepleegde verduistering in dienstbetrekking bij een bedrijf in Purmerend. De verdachte werd ingesloten.

Fiets weg uit garage

Oostzaan, maandag 11 december 2006, 10:31 uur.

Aan de Rietschoot werd tussen zondagmiddag en maandagochtend uit een garage een niet afgesloten zwarte Gazelle damesfiets gestolen. Er werden op de garagedeur geen sporen van inbraak aangetroffen. Het is ook niet bekend of de deur afgesloten was. Enkele fietsen die in de ruimte wel op slot stonden werden ongemoeid gelaten. Een garage elders op de Rietschoot werd in dezelfde periode op dezelfde wijze bezocht. Daar werd vooralsnog niets vermist.

Snelheidscontroles

De politie heeft zondagmiddag bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk bij het buurtschap West-Knollendam 74 voertuigen op de foto gezet. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. De controleapparatuur stond opgesteld op een statief en er werd in beide rijrichtingen gecontroleerd. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer werd tegelijkertijd met de radarauto gemeten. 46 voertuigen werden gefotografeerd omdat de bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid van 70 km per uur hielden. De hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur. In Zaandijk werd op de Provincialeweg richting Zaandam een hoogste snelheid van 102 km per uur gemeten. Er werden hier in totaal 1300 voertuigen gecontroleerd. 33 kwamen op de foto en de eigenaren kunnen over enige tijd een bekeuring in de brievenbus verwachten. In Zaandam werden op de Provincialeweg 86 foto's gemaakt van voertuigen die sneller richting Koog aan de Zaan gingen dan de toegestane 70 km per uur.