Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 11 december

BREDA, 11 december 2006

Bredanaar (21) vernielt zonder aanleiding ruit geparkeerde auto

BREDA: De politie heeft zondagmorgen om 06.00 uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden op de Baronielaan. Na een avondje stappen liep de man vanuit de binnenstad terug naar zijn woning. Uit balorigheid en stevig onder invloed van alcohol sloeg hij met de gesp van zijn riem een ruit van een geparkeerde auto in. De ruit was in een keer door. Een oplettende getuigde belde de politie en hield de man staande. Die wachtte gelaten de komst van de politie af. Na verhoor is de Bredanaar met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Hij betuigde spijt en is bereid de schade aan de auto te vergoeden.

Rucphenaar aangehouden met harddrugs

BREDA: Een 31-jarige inwoner van Rucphen is zondagmorgen rond 11.30 uur aangehouden op de Haagdijk. Agenten zagen tijdens hun surveillance bij een coffeeshop aan de Haagdijk enkele personen waaronder de Rucphenaar. Op enig moment reed hij in zijn auto weg, waarna agenten hem een stopteken gaven. De man bleek een zakje met 4 gram speed bij zich te hebben, maar volgens hem had hij dat al in zijn bezit voordat hij naar de coffeeshop, die nog gesloten bleek te zijn, ging. Naar eigen zeggen had hij de drugs van een kennis gekregen. De speed is in beslag genomen; tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij weer gaan.

Lastige eter aangehouden na belediging agent

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 21.00 uur een 62-jarige inwoner van Breda aangehouden op de Ginnekenweg. Dit wegens het beledigen van een agent. De man was met zijn vrouw en twee vrienden te gast in een restaurant aan de Ginnekenweg, maar er ontstond rumoer. Personeel belde de politie met de mededeling dat het viertal niet wilde betalen en andere gasten lastig viel. Vervolgens kwamen agenten ter plaatse om te bemiddelen in het conflict. Hoe de Bredanaar vervolgens de agent beledigde, is niet bekend. De man zelf wilde niets verklaren.

Inwoner St. Willebrord aangehouden voor bedreiging

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmorgen rond 10.30 uur in St. Willebrord een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man viel zondagavond een ex-vriendin in Etten-Leur lastig bij haar woning in het centrum. Ook bedreigde hij haar met de dood. Bovendien zou hij op een later tijdstip de vader van de vrouw hebben bedreigd en diens mobiele telefoon hebben afgepakt. De 34-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Controles fietsverlichting in Etten-Leur en Breda

ETTEN-LEUR: Bij een fietsverlichtingscontrole heeft de politie in Etten-Leur maandagmorgen circa 120 fietsers gecontroleerd. Bij 26 van hen bleek de verlichting niet in orde, zodat zij een bekeuring kregen. Het boetebedrag is standaard 20 euro, voor personen t/m 15 jaar is dat de helft. Dat was voor vier bekeurde personen het geval. De controle vond plaats op de Concordialaan tussen 07.00 en 08.30 uur. De politie gaat deze winter nog meer van soortgelijke controles uitvoeren.

BREDA: Bij een controle tussen 07.00 en 08.30 uur maandagochtend werden op diverse locaties in de stad (Nassaustraat-Nassausingel, Groenedijk, Molstraat en Verviersstraat en Tramsingel en Heuvelbrink) in totaal 54 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers zonder deugdelijke verlichting.

Snelheidscontroles in Zundert en Etten-Leur

BREDA: Bij snelheidscontroles maandag in Zundert en Etten-Leur zijn in totaal 48 bekeuringen uitgedeeld.

Op de Ettensebaan in Zundert werden 123 passanten gecontroleerd. Daarvan gingen er 7 in de fout en overschreden de maximumsnelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.

In Etten-Leur op de Grauwe Polder werden 335 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er 41 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

Over snelheidscontroles

De snelheidscontroles in het district Breda vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2006 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Een 65-jarige vrouw uit Breda is maandagmiddag rond 13.00 uur aangehouden in een supermarkt aan de Haagdijk. De vrouw wilde enkele levensmiddelen met een waarde van circa 12 euro meenemen zonder te betalen. De Bredase is na verhoor met een dagvaarding weggestuurd; ze is al twee maal eerder voor winkeldiefstal aangehouden en kwam dus niet meer in aanmerking voor een transactie.

Auteur: Andre van den Hul