Gemeente Leeuwarden

11 december 2006

Persbericht

Onderzoek cliënttevredenheid over de hulp bij het huishouden in de Gemeente Leeuwarden

Per 1 januari 2007 gaat de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in. Door de Wmo krijgen gemeenten er een nieuwe taak bij: het verstrekken van hulp bij het huishouden aan inwoners die dit nodig hebben. Deze nieuwe taak is voor de gemeente Leeuwarden reden om in kaart te brengen hoe op dit moment de tevredenheid is onder de ontvangers van hulp bij het huishouden. Op basis van dit onderzoek kunnen de gemeenten de cliënttevredenheid monitoren en zien waar eventuele mogelijkheden liggen tot verbetering van de dienstverlening aan de cliënten. Daarom zal binnenkort een groot aantal vragenlijsten worden verspreid onder inwoners van de gemeente Leeuwarden die in 2006 huishoudelijke hulp via de AWBZ ontvangen.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een korte schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over de tevredenheid over de hulp bij het huishouden. De enquête zal half december 2006 worden verstuurd aan ongeveer 500 willekeurig gekozen cliënten in de gemeente Leeuwarden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting zullen begin volgend jaar de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoonnummer 058 2334002.