AutoRai

Hyundai Santa Fe SUV van het Jaar in de Verenigde Staten

(12/11/2006)
De ook in Nederland zeer populaire Hyundai Santa Fe is in de Verenigde Staten van Amerika uitverkoren tot âSUV van het Jaar 2007â. De Hyundai Santa Fe versloeg in de VS zijn directe concurrenten van ondermeer Honda, Ford en Mazda. De Autobytel Editorsâ Choice Awards werden tijdens de Los Angeles Motor Show uitgereikt.
De Hyundai Santa Fe werd door de hoofdredacteuren van de Amerikaanse automotive media niet alleen tot âSUV van het Jaar 2007â uitgeroepen. Ook in zijn klasse âBest Midsize SUVâ kwam de Hyundai Santa Fe als winnaar uit de bus.

âDe Hyundai Santa Fe springt er uit vanwege het de hoge kwaliteit van de auto, de goede prestaties van de motoren, de goede veiligheidsaspecten, het moderne, dynamische en sportieve design, het luxe interieur én de zeer concurrerende prijsâ, zo luidde het juryrapport. âDe combinatie van al deze voordelen maakt de Hyundai Santa Fe de beste nieuwkomerâ.

De Hyundai Santa Fe werd begin dit jaar op de North American International Motor Show in Detroit geïntroduceerd. De auto werd â net als zijn voorganger waarvan wereldwijd liefst 1.1 miljoen eenheden zijn verkocht â direct een groot succes. Dit komt omdat de Hyundai Santa Fe een groot aantal unieke eigenschappen bezit. De sterkste punten van de Hyundai Santa Fe zijn onder meer het aansprekende Europese design van de auto, het comfort, het gebruiksgemak door onder meer de optionele derde zitrij, de motorisering én de ruime beschikbaarheid van 2WD-varianten. Verder is de Santa Fe zeer concurrerend geprijsd: vanaf ⬠32.595,-. Een ander voordeel is de mogelijkheid de uitvoering met een dieselmotor aan een automatische transmissie te koppelen.

âWe zijn zeer vereerd en trots dat Hyundai in Amerika liefst de prestigieuze Autobytel Editorâs Choice Awards mee naar huis mag nemenâ, zei Mike Barnes, Vice-President Sales van Hyundai Motor America, na afloop van de ceremonie. âDeze prijzen geven aan dat Hyundai op de goede weg is. Dit jaar werd de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze autoâs in het JD Power-onderzoek al ruimschoots beloond. Hyundai kwam in dit grootscheepse consumentenonderzoek als derde autoproducent ter wereld uit de bus, vlak achter Porsche en Lexus, maar voor Toyota onze benchmarkâ.

De Hyundai Santa Fe wordt niet alleen in de Koreaanse fabriek in Ulsan geproduceerd, de grootste autoproductiefaciliteit ter wereld, maar ook in de nieuwe fabriek van Hyundai in Montgomery, Alabama, in de Verenigde Staten.