Service medical

Communicatie als hoofdthema; de staatssecretaris opende nieuw circuit

Maastricht / Vroenhoven (B.) - Staatssecretaris Clémence Ross- Van Dorp (VWS) heeft vandaag, 11 december 2006, in de nabijheid van Maastricht het nieuwe digitale communicatienetwerk C-2000 in werking gesteld voor het onderdeel acute sportgeneeskunde in ons land. Zij deed dat door een medewerker van een reguliere ambulancedienst op te roepen in Driebergen via het nieuwe netwerk. C-2000 is het digitale communicatienetwerk van de hulpverleningsdiensten Brandweer, Politie en Ambulancediensten. Op dit communicatie-netwerk is vanaf vandaag ook de Stichting Service Médical uit Maastricht aangesloten. Deze mobiele sportgeneeskundige interventiegroep is gespecialiseerd in de begeleiding van grote sportevenementen middels inzet van ambulances, een rijdende polikliniek, een ambulance-motor en, indien aangewezen, een helikopter

Hulpverlening op de sportplek
In Nederland zijn 4,7 miljoen mensen officieel aangesloten bij een sportbond of sportvereniging. Ruim 7,5 miljoen Nederlanders zijn actief in sportbeoefening en kunnen niet zonder specialistische medische hulp op de sportplek, het parcours, het stadion of op straat. De Stichting Service Médical verleent deze hulp al meer dan 20 jaar en wordt hierin gesteund en erkend door de overheid als Bijzondere Landelijke Sportorganisatie. In de lopende jaargang werden ca. 3000 sporters behandeld voor acute problemen. Alle teamleden van de stichting hebben de status van medisch professional, al treden ze naar voren als vrijwilliger/sportliefhebber. Dit jaar verzorgde Service Médical in de sector wielrennen de sportmedische urgentiebegeleiding in de Eneco-tour, Olympia's Ronde van Nederland en de Holland Ladies Tour. Daarnaast was ze actief in nog zeventien andere takken van sport, waaronder marathons, wandelsport, triatlon, concours hippique. Daarnaast was Service Médical present met een noodpost bij de Olympische Winterspelen in Turijn bij het Holland Heineken Huis en gaf ze steun aan de Open Dag van de Johan Cruijff Foundation in Amsterdam en de benefiet-wielertocht voor de Richard Krajicek Foundation naar Padua, Italië.

Waarde
'De kwaliteit van communicatie in zorgland is in wezen net zo belangrijke als de kwaliteit van de medische hulp', aldus de voorzitter van de Stichting Service Médical, Theo Westgeest, die daarmee benadrukt dat de nieuwe snelle communicatie-verbinding met andere hulpverleningsdiensten de sportwereld zeer ten goede komt. Aansluiting van Service Médical op C-2000, het landelijke communicatienetwerk, geschiedt als landelijk gelieerde.

---

Noot voor de pers:
Een persfoto, vrij van rechten, wordt gelijktijdig geplaatst op het ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.

Voor alle persinformatie: drs. Pijke den Ambtman, gezondheidsvoorlichter Stg. Service Médical: 0031624201915.

Voor uitgebreidere info: www.servicemedical.nl; voor algemene persfoto's van Service Médical, zie www.corvospro.com; zoekterm: service medical.


---
De Stichting Service Médical wordt ondersteund door: DE SPONSOR LOTERIJ, ZILVEREN KRUIS ACHMEA, HET MINISTERIE VAN VWS, VODAFONE NEDERLAND, alsmede door: Volkswagen, Eneco energie, Hartmann, Unlimited DSM, Chemelot, ABP, Provincie Limburg, Dagblad de Limburger, Maetis Arbo, EMC, Mercury Urval en het Academisch Ziekenhuis Maastricht.
Service Médical is een goede doelen organisatie met officieel CBF-keurmerk.