Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee maal inbraak in woning

Winterswijk, 11-12-2006 o Twee woningen in Winterswijk hebben zondag (10/12) ongewenst bezoek gehad van het dievengilde. Men mist onder meer diverse sieraden. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft beide zaken in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen.

De politie heeft aangifte opgenomen van een inbraak in een woning aan de Generaal Berenschotweg. De inbraak heeft zondag overdag plaatsgevonden, maar werd s avond om 22.00 uur pas ontdekt. Men kwam de woning binnen door een ruit te forceren. Eenmaal binnen heeft men diverse ruimtes doorzocht en daarbij de boel flink overhoop gehaald. Hierbij zijn onder meer sieraden verdwenen.

Een 67-jarige inwoner uit Winterswijk deed aangifte van inbraak in een woning aan de Rembrandtstraat. Deze inbraak vond plaats tussen 09.30 uur en 21.30 uur. Bij thuiskomst werd een geforceerde ruit aangetroffen waardoor men vermoedelijk de woning is binnengekomen. Eenmaal binnen bleek dat meerdere ruimtes waren doorzocht en dat geld is weggenomen.

De politie heeft in deze zaken een nader onderzoek ingesteld; een buurtonderzoek maakt deel uit van dit onderzoek. Of de inbraken met elkaar verband houden, is tevens onderdeel van het politieonderzoek.

Getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over deze inbraken worden verzocht te bellen via 0900-8844.