Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Met drank op achter het stuur

Beemte-Broekland, 11-12-2006 o Een 57-jarige automobilist uit Beemte Broekland bleek op maandag (11/12) met drank op achter het stuur te hebben gezeten. De politie kwam hem op het spoor na een melding van een auto in de sloot.

Het incident vond omstreeks 00.45 uur plaats op de Beemterweg. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een lege auto in de sloot aan. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de bestuurder op de Beemterweg reed en daarbij dwars over een wegversmaller is gereden. Hierdoor liep de auto ernstige schade op.

De bestuurder had familie ingeschakeld om de auto aan de kant van de weg te slepen. Dit mislukte echter waarop de auto de sloot ingleed. Daarop had men de plaats van het ongeval verlaten.

Toen agenten bezig waren met het voorlopig onderzoek kwam de bestuurder echter terug, waarop zij besloten om de man te controleren op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat hij inderdaad alcohol had gedronken.

Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1,1 promille aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.