2e persbericht van maandag 11 december 2006

Eindhoven, 11-12-2006 o Berichten uit de regio

Aarle Rixtel: Politie pakt jongen op met nepvuurwapen

De politie heeft maandag rond 11.45 uur op de Laarweg een 14-jarige jongen uit Mariahout aangehouden. Getuigen alarmeerden de politie nadat zij een jongen met een vuurwapen hadden gezien. Politiemensen troffen hem aan onder een brug bij het Wilhelminakanaal. In de rugzak van de jongen vond de politie een neppistool. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Politie houdt verdachten aan van mishandeling

De politie heeft maandag rond 6.30 uur in hun woning twee mannen van 45 en 20 jaar aangehouden. Beiden zijn buiten heterdaad aangehouden in verband met een mishandeling gepleegd op vrijdag 17 november in een café in Asten. Daarbij raakte een 21-jarige man uit Asten gewond aan het gezicht toen hij in het café geslagen werd. Hij moest zich hiervoor in het ziekenhuis laten behandelen. Beide verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Vliehorstweide is tussen zondag 13.15 en 18.30 uur ingebroken. Een raam is opengebroken om binnen te kunnen komen. Een hoeveelheid sieraden met een waarde van ongeveer 5000 Euro is weggenomen.

Beek en Donk: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 13.45 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Bosscheweg. 601 voertuigen zijn gecontroleerd waarvan er 128 harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u.

Nuenen: Diefstal van diesel

Uit zeven vrachtautos vanaf een terrein aan De Huufkes is tussen zaterdag 15.30 uur en maandag 6.30 uur ongeveer 740 liter diesel gestolen. Ook zijn twee gereedschapsboxen uit twee vrachtautos ontvreemd. Het hekwerk van het terrein is opengeknipt om toegang te krijgen tot de vrachtwagens.

Geldrop: Inbraak in woning

Van zondag- op maandagnacht is in een woning aan de Celeborn ingebroken. Een raam aan de achterzijde van de woning is opengebroken om binnen te komen. Een nog onbekende hoeveelheid sleutels is uit het huis weggehaald. Vanaf de oprit werd een auto ontvreemd die later op de Waverstraat in Eindhoven werd teruggevonden.

Heusden: Auto weg bij inbraak in woning

In een woning aan de Gevlochtsebaan is tussen zondag 22.00 uur en maandag 6.30 uur ingebroken. Een raam van de woonkamer is opengebroken. Uit het huis werden onder andere een home cinemaset, een handtas, een portemonnee en sleutels ontvreemd. Uit de garage werd een blauwe personenauto van het merk BMW 3 ER Reihe 330 met het kenteken
01-FH-LL weggehaald.