Ingezonden persbericht


Amsterdam, 11 december 06

PERSBERICHT

Scènes uit een huwelijk uitgenodigd voor Festival Wiener Festwochen 07 Laatste voorstellingen Nederland: 19 t/m 23 december in SSBA

Scènes uit een huwelijk, regie Ivo van Hove, is geselecteerd voor het festival Wiener Festwochen. Dit wereldwijd toonaangevende festival brengt jaarlijks een selectie van de beste theater-, muziek- en dansvoorstellingen. Ivo van Hove opende vorig jaar de Wiener Festwochen met Faces, uitgebracht door het Hamburger Schauspielhaus. Scènes uit een huwelijk wordt van 13 t/m 17 mei 07 in het Duits gespeeld door de cast van Toneelgroep Amsterdam. De laatste Nederlandse voorstellingen zijn te zien van 19 t/m 23 december in Stads-schouwburg Amsterdam.

Scènes uit een huwelijk, de klassieker van Ingmar Bergman, gaat over het huwelijk van Johan en Marianne dat op de klippen loopt. Drie acteurskoppels (Hugo Koolschijn en Renée Fokker, Roeland Fernhout en Hadewych Minis, Alwin Pulinckx en Karina Smulders) spelen het echtpaar Johan en Marianne. Het publiek verplaatst zich per scène op het podium en maakt zo deel uit van de grillige wereld waarin Johan en Marianne zich bevinden. Door de hoge mate van intimiteit krijgt de bezoeker de sensatie van een vergrootglas waardoor hij alle processen ziet waarin het ontwrichte huwelijksleven zich beweegt. Scènes uit een huwelijk was, na Kruistochten van Alan Ayckbourn, de tweede van vier voorstellingen rond het thema huwelijk die Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam regisseerde. De overige delen waren Het temmen van de feeks van William Shakespeare en Perfect Wedding van Charles Mee.

Scènes uit een huwelijk: Ingmar Bergman, regie: Ivo van Hove, vertaling: Karst Woudstra, scenografie: Jan Versweyveld, dramaturgie: Bart van den Eynde, met: Roeland Fernhout, Renée Fokker, Hadewych Minis, Hugo Koolschijn, Marjolein Ley, Celia Nufaar, Alwin Pullinckx, Karina Smulders, Gunilla Verbeke en Benjamin de Wit. Coproductie: Kaaitheater Brussel.

EINDE PERSBERICHT
Voor meer informatie en het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met Renée Jongejan (hoofd marketing & publiciteit, Toneelgroep Amsterdam). T: (020) 531 84 84, F (020) 531 84 85, reneejongejan@toneelgroepamsterdam.nl. Prinsengracht 437, 1016 HM Amsterdam. Foto's zijn te downloaden via de website van Toneelgroep Amsterdam (inlog: pers, wachtwoord: 0607).


---- --