Politie Zeeland


---


R-3332-2006 Politiemedewerker geschorst
De korpschef van politie Zeeland heeft vrijdag 8 december een 59-jarige politiemedewerker van het korps geschorst.
Hij wordt verdacht van het plegen van een ambtsmisdrijf. Er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

O-3333-2006 Doorrijder na aanrijding, Zierikzee
Een 45-jarige inwoner van Zierikzee werd maandag om 03.55 uur in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht om 02.25 uur tussen de afslag van de Zeelandbrug en de rotonde op de N59 een 45-jarige Zierikzeese motorrijder te hebben aangereden.
De motorrijder werd aangereden toen hij afremde voor de rotonde, de automobilist reed daarna door, maar zijn identiteit kon worden achterhaald. Ademanalyse wees uit dat de man 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, hij werd overgebracht naar Torentijd. De motorrijder liep schouderletsel op en is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Over schade aan de motor en de auto is niets bekend. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

O-3334-2006 Diefstal van bouwtrrein, Heinkenszand
Uit een gebouw op een bouwterrein aan de Hoefbladstraat in Heinkenszand werden afgelopen weekend een gasontladingslamp en een HR-ketel gestolen.
De toegang tot het terrein de tot het gebouw werden geforceerd. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt meer dan duizend euro.

O-3335-2006 Vernieling, Tholen
Afgelopen weekend werd vernielingen geplegd aan een bouwkeet op de Postweg in Tholen.
Er werden drie rolluiken en vier ruiten vernield. Het schadebedrag is onbekend.

W-3336-2006 Vernielingen in sportcomplex, Veere
Afgelopen weekend werden vernielingen aangericht in een sportcomplex in de Frans Naereboutstraat in Veere.
Gynastiektoestellen werden verplaatst, er werd een brandblusser leeggespoten en draaimechanismen van (kantel)ramen werden vernield en/of weggenomen. Er is gen schadebedrag bekend.

Z-3336-2006 Eenzijdig ongeval in Waterlandkerkje
Zondag omstreeks 18.00 uur vond in de Ketelaarstraat in waterlandkerkje een eenzijdig ongeval plaats.
Een 24-jarige automobilist uit de gemeente Sluis reed in een flauwe bocht naar rechts in de sloot. Hijzelf en, voor zover nu bekend, twee inzittenden, een 15-jarige jongen uit dezelfde gemeente en een 14-jarige jongen uit Terneuzen, werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Over een eventuele vierde betrokkende is (nog) niets bekend. Bij de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. De auto werd totaal vernield.

Z-3337-2006 Woninginbraak, Kapellebrug
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Gentsevaart in Kapellebrug.
De toegang tot de woning werd geforceerd en het pand werd doorzocht. Er werden enkele honderden euro's weggenomen. Uit de schuur werd een fiets, ter waarde van enkele honderden euro's, gestolen.


---- --