Ingezonden persbericht


Persbericht
11 december 2006

Radio4daagse brengt 4 dagen gevarieerd klassiek

Luisteraar kiest favoriete muziek

De stemperiode voor de Radio4daagse 2006 is beëindigd. Luisteraars hebben dit jaar meer dan ooit gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun favoriete klassieke muziek aan te vragen voor de laatste 4 dagen van het jaar.

Op traditionele wijze sluit Radio4 het jaar af met de Radio4daagse. De zender brengt van donderdag 28 tot en met zondag 31 december de mooiste klassieke muziek, gekozen door de luisteraar. Tijdens deze Radio4daagse kan men reageren op een prikkelende ´Stelling van de dag´en op de muziekstukken.

"Het beloven dagen vol variatie te worden", zegt Margreet Teunissen, zendercoördinator Radio 4. "De inbreng van de luisteraar toont liefde voor bekende composities maar we zien ook bijzondere, minder bekende stukken op de wenslijsten. Met Radio4Daagse verassen de luisteraars ons met een mooie diverse selectie uit het muziekrepertoire".

Radio4Daagse
De Radio4Daagse biedt de luisteraar sinds 2004 de laatste dagen van het jaar een bijzondere combinatie van meesterwerken van bekende componisten en minder bekende composities afgewisseld met persoonlijke verhalen, herinneringen en anekdotes van luisteraars. Ruim 2500 stukken werden tijdens deze stemperiode aangevraagd. Met de uiteindelijke selectie brengt Radio4 4 dagen mooie toegankelijke klassieke muziek die door een groot publiek wordt gewaardeerd.

Voor meer informatie over de Radio 4 programma's kijkt u op www.radio4.nl.