Ingezonden persbericht


NAVTEQ kaarten geselecteerd door Travroute Australia voor Co-Pilot's draagbare navigatietoepassing

Chicago, IL en Melbourne, Australië - 10 december 2006 - NAVTEQ (NYSE: NVT), wereldwijd toonaangevend op het gebied van digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen en locatiegebonden oplossingen (LBS), is door Travroute Australia Pty Ltd en ALK Technologies, een belangrijke ontwikkelaar van GPS navigatie en route-software, uitgekozen om kaarten te leveren voor de navigatie software van Travroute's Co-Pilot.

Travroute Australia is leider in de snelgroeiende Australische markt van navigatiemiddelen en was een van de eerste bedrijven die al in november 2002 satellietnavigatie voor pocket PC's en laptops in voertuigen mogelijk maakte. Travroute gaat verder op de innovatieve weg als een van de eerste Australische aanbieders van een product dat de nieuwste data van NAVTEQ® wegenkaarten van Australië gebruikt. De gegevens van NAVTEQ waren geselecteerd voor gebruik in de hele lijn van Travroute's Co-Pilot Live-producten die worden toegepast in: notebooks, pocket PC's en de programma's van de New Symbian Edition voor de Nokia N70 -een andere nieuwkomer op de Australische markt. Co-Pilot Live draait op Windows Mobile 5.0 voor Pocket PC's en Windows XP voor notebooks, en is compatible met meer dan 500 apparaten op de Australische markt.

Met het gelauwerde programma 'Co-Pilot Live', ontwikkeld door ALK Technologies, biedt Travroute Australiërs de gelegenheid met een druk op de knop het land te doorkruisen. Co-Pilot Live bezit een breed bereik aan mogelijkheden waaronder een begeleiding van bocht-tot-bocht met tekst-naar-spraak ondersteuning, automatische herberekening van de route en planning software voor de desktop computer. Speciaal ontwikkeld om uw reis zo gemakkelijk en toch zo snel als mogelijk te maken, zodat u een extra uurtje op het strand door kunt brengen, of iets langer kunt lunchen, of net die extra vergadering in kunt lassen.

"De data van NAVTEQ kaarten was een logische keuze voor ons, gezien de enorm uitgebreide dekking van het land en de ononderbroken toewijding van NAVTEQ aan kwaliteit," verklaarde de heer Boyd Dainton, Managing Director, Travroute Australia. "We zijn vastberaden om onze klanten data en deskundige routeplanning van de hoogste kwaliteit aan te bieden, ongeacht welk apparaat ze kiezen om mee te werken."

NAVTEQ maakt gebruik van een groot team van geografisch analisten die elke dag over de Australische wegen rijden om de informatie van de database van NAVTEQ te controleren en zonodig te herzien. Op dit moment bestrijkt de Australische wegenkaart van NAVTEQ circa 99% van het bewoonde gebied van Australië, is volledig navigeerbaar en stelt de gebruiker in staat de reis van deur-tot-deur te plannen. Gedetailleerde informatie van het wegennet, waaronder een collectie van meer dan 200 attributen zoals eenrichtingsverkeerswegen en een verbod om te keren, maken het navigatiesystemen mogelijk een efficiënte route te berekenen.

"We zijn blij dat we nauw samen kunnen werken met Travroute en Co-Pilot omdat ze innovatief zijn en de groei van de navigatiemarkt in Australië aansturen," gaf Kirk Mitchell, directeur, Business Development van NAVTEQ als commentaar. "We zien samen uit naar een verdere ontwikkeling in dit opwindende gebied."

De Co-Pilot Live Pocket PC is nu beschikbaar in de detailhandel in geheel Australië. Naar verwachting zullen de Co-Pilot Live Symbian Edition en Co-Pilot Live Laptop later dit seizoen worden geïntroduceerd.

Over Travroute Australia
Travroute Australia maakt route en navigatiemiddelen voor elke op Windows draaiende pda met Bluetooth-verbinding, of laptop pc. Travroute is de Australische distributeur van het software-pakket Copilot live van het in de Verenigde Staten gevestigde ALK.

Over NAVTEQ

NAVTEQ is een toonaangevende leverancier op het gebied van veelomvattende digitale kaarten voor navigatiesystemen in voertuigen, mobiele navigatietoepassingen, overheids- en zakelijke toepassingen en kaartapplicaties voor Internet. NAVTEQ ontwikkelt digitale kaarten en kaartdata die navigatie- en locatiegebonden producten en diensten over de gehele wereld ondersteunen. NAVTEQ is opgericht in 1985 en het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Verenigde Staten. In totaal zijn circa 2.000 werknemers werkzaam bij NAVTEQ, verspreid over 139 kantoren in 25 landen wereldwijd. Het Europese hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Veldhoven. Voor meer informatie over NAVTEQ, bezoek onze website op www.navteq.com.

NAVTEQ is een geregistreerd handelsmerk in V.S. en andere landen. Alle rechten voorbehouden.

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. These statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under "Item 1A. Risk Factors" in the Company's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2005, as filed with the Securities and Exchange Commission. Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document.