Gemeente Bernheze


Verkeersveilgheid van jongeren voorrang

Het aantal verkeersslachtoffers in de leeftijdsgroep 12 - 16 jaar (en de daarop volgende leeftijdsgroep van de jonge bestuurders) is relatief erg hoog. Verkeersongevallen zijn hier doodsoorzaak nummer één. Jongeren verdienen veel meer aandacht. Niet alleen in de handhavingsfeer, maar ook op het gebied van gedragsbeïnvloeding door middel van verkeerseducatie.

Op maandag 11 december 2006 wordt de nieuwe campagne 'Geef veiligheid voorrang' gelanceerd. Met de campagne wordt onderstreept dat jongeren zelf verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen voor veilig verkeersgedrag . Daarom worden Brabantse jongeren via de website www.bvlbrabant.nl uit tot het schrijven van een statement over veilig verkeersgedrag. Aan deze actie is een leuke en leerzame prijs verbonden. De prijsvraag is bedoeld voor álle jongeren in de provincie. Vier statements zullen worden uitgekozen, door een deskundige jury, om gepubliceerd te worden op posters onder het motto: Geef veiligheid voorrang. Deze posters worden na 11 december verspreid onder alle scholen voor voortgezet onderwijs in Brabant.

Het Brabants VerkeersveiligheidsLabel biedt sinds 1998 scholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alle dag gerichte verkeerseducatie te geven. Onze gemeente neemt ook deel aan dit project.

Geef Veiligheid Voorrang en doe mee aan de prijsvraag. Kijk op www.bvlbrabant.nl voor meer informatie.

feed