Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 24 november 2006

Persbericht

Voorlichtingsavonden Wmo

gemeente De Wolden

De Wmo-raad De Wolden organiseert in samenwerking met de gemeente een openbare voorlichtingsavond over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Per 1 januari 2007 wordt de Wmo ingevoerd. De Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en de Huishoudelijke Verzorging (HV) gaan over naar de Wmo.

Inwoners met vragen over bijvoorbeeld: huishoudelijk hulp, indicatiestelling, waar kan ik terecht met vragen?, persoonsgebonden budget (PGB), eigen bijdrage, voorzieningen die nu onder de Wvg vallen en mantelzorg zijn welkom op één van de voorlichtingsavonden.

Deze worden gehouden op de volgende data: maandag 11 december in welzijnscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde, maandag 18 december in dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold, dinsdag 9 januari in verzorgingstehuis De Priensenije in Ruinen en dinsdag 16 januari in ontmoetingscentrum De Havezate in de Wijk. De avonden beginnen om 19.30 uur.

Meer informatie over de invoering Wmo

Inwoners die nu op grond van de AWBZ huishoudelijke verzorging in natura of een PGB ontvangen en per 1 januari 2007 overgaan naar de Wmo, worden hierover in een brief door de gemeente persoonlijk geïnformeerd.

Meer informatie over de Wmo is te vinden op www.dewolden.nl onder de rubriek 'Gemeenteloket', 'Welzijn en sociale zaken'.

///////////////////////////////