Gemeente Spijkenisse


Maasvlakte 2, ver weg en toch dichtbij. Wat betekent dit voor Spijkenisse?


04 december 2006

Bezoek de Informatieavond maandag 11 december in het stadhuis.

In de maanden november, december en januari (2007) vinden in gemeenten op Voorne-Putten informatieavonden plaats over Maasvlakte 2. Tijdens deze avonden worden burgers geïnformeerd over alle projecten die verband houden met Maasvlakte 2 en wat dit voor de desbetreffende gemeente betekent.

Op 20 november ging de Eerste Kamer, na ruime instemming van de Tweede Kamer, akkoord met de regeringsbeslissing over het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR). Het gaat daarbij om de aanleg van Maasvlakte 2, projecten ter vergroting van de leefbaarheid van zogenoemd `bestaand Rotterdams gebied' en om 750 hectare nieuw natuur- en recreatiegebied in de omgeving van Rotterdam. Hiermee heeft de regering groen licht gegeven en staat vanaf 2008 de uitvoering van de verschillende projecten gepland.

Volgend jaar vraagt het Havenbedrijf Rotterdam N.V. de vergunningen aan voor de aanleg van Maasvlakte 2. De Rijksoverheid start dan ook de procedures voor de natuurcompensatie, zoals de instelling van een zeereservaat in de Voordelta en nieuw duingebied bij Delfland. De verschillende vergunningen, rapporten en plannen staan in het voorjaar van 2007 open voor inspraak bij de daarvoor verantwoordelijke overheden. Dit wordt tijdig aangekondigd in de media.

Op de informatieavonden die nu gehouden worden kan men zich in algemene zin te laten informeren en vragen stellen aan deskundigen. Voor Spijkenisse vindt deze informatieavond plaats op maandag 11 december tussen 19:00-22:00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis.

De informatieavonden worden georganiseerd door het Havenbedrijf Rotterdam N.V. in samenwerking met het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) en Rijkswaterstaat.

Meer weten over de informatieavonden? Bel (010) 252 10 10. Meer informatie over de andere informatiebijeenkomsten in de regio, over Maasvlakte 2 en de andere projecten vindt u op de onderstaande websites.