ABN AMRO

Amsterdam/Padua, 11 december 2006

ABN AMRO Beleggersdag over Antonveneta:
Omvorming van de consumer bank, versterking van de zakenbank en opbouw van de private bank


· Kosten synergieën uit integratie van Antonveneta hoger dan aanvankelijk verwacht: o Integratie van Antonveneta voltooid; implementatie in gang gezet o Kostensynergieën EUR 178 mln per jaar vanaf 2008 tegenover aanvankelijke indicatie van EUR 160 mln
o Synergievoordelen uit risicobeheer, vastgoed, Operations IT en balansbeheer o Synergieën aan de batenkant EUR 250 mln vanaf 2008 tegenover aanvankelijke indicatie van EUR 100 mln
o Huidige herstructureringslasten EUR 139 mln, onder de prognose van EUR 200 mln o Aanhoudende focus op behoud van hoge efficiencygraad


· Bedrijfsplan Antonveneta tot 2008: o Winstdoelstelling van ongeveer EUR 500 mln in 2007, inclusief eenmalige posten o Omvorming van de particuliere bank door differentiatie van de dienstverlening; doelstelling voor baten in 2008: EUR 1.416 mrd o Versterking van de zakenbank door de positie te verstevigen en de kracht van het internationale netwerk te benutten; doelstelling voor baten 2008: EUR 1.105 mrd o Opbouw van de private bank door benutting van sterke aanwezigheid in de vijf meest welvarende regio's; doelstelling voor baten 2008 EUR 54 mln; doelstelling beheerd vermogen in vijf jaar EUR 15,0 mrd


· Kapitaalbeheer van ABN AMRO blijft prioriteit o Op schema om doelstelling van 6% voor de core tier 1 ratio en 8% voor de tier 1 ratio eind 2006 te halen
o Doelstellingen voor vermogensratio's in 2007 onveranderd o Op de middellange termijn blijft de doelstelling 6,5% voor de core tier 1 ratio en 8,5% voor de tier 1 ratio

ABN AMRO houdt vandaag een beleggersdag in Padua (Italië) om nadere bijzonderheden te verstrekken over de integratie van Antonveneta en de plannen voor de verdere ontwikkeling van de bank in Italië. Daarnaast zal Hugh Scott-Barrett, Chief Financial Officer van ABN AMRO, ingaan op het kapitaalbeheer van de groep.

De presentaties zijn beschikbaar op de website van ABN AMRO en kunnen live via de website http://www.investor.abnamro.com/presentations/conferences.cfm worden gevolgd

Integratie van Antonveneta en plannen voor verdere groei

Met Antonveneta heeft ABN AMRO een uitstekende positie in Italië verworven. De acquisitie ondersteunt bovendien de op het middensegment gerichte concernstrategie, vanwege de aanzienlijke groeimogelijkheden die de Italiaanse markt biedt. Centraal in de strategie van Antonveneta staat het combineren van de lokale aanwezigheid en relaties van Antonveneta met de voordelen van de wereldwijde aanwezigheid en het internationale productaanbod van ABN AMRO.

De integratie verloopt volgens plan. Zo'n 20 trajecten en 250 projecten zijn in kaart gebracht. De aanpassing aan de governance en de structuur van de groep is thans voltooid. Het accent ligt nu op verdere implementatie van de integratietrajecten, zoals hieronder uiteengezet. Als gevolg hiervan verwacht ABN AMRO vanaf 2008 kostensynergieën te realiseren ter grootte van EUR 178 mln tegenover een aanvankelijke prognose van EUR 160 mln. De kostensynergieën vloeien voort uit de integratie en het beheer van functies op het gebied van risicobeheer, vastgoed, operations, informatietechnologie en balansbeheer.

Daarnaast verwachten ABN AMRO en Antonveneta vanaf 2008 synergieën aan de batenkant te realiseren van EUR 250 mln per jaar tegenover een aanvankelijke prognose van EUR 100 mln. De herstructureringslasten in verband met de acquisitie bedragen EUR 139 mln, lager dan het aanvankelijk voorziene bedrag van EUR 200 mln.

Zoals vermeld bij de bekendmaking van de resultaten over het derde kwartaal, verwacht ABN AMRO dat Antonveneta in 2006 ongeveer EUR 400 mln aan de nettowinst zal bijdragen. Dit is inclusief een eenmalige winst op de verkoop van Italease in het vierde kwartaal. Voor 2007 verwachten wij dat de nettowinst ongeveer EUR 500 mln (inclusief eenmalige posten) zal bedragen. Wij blijven ons richten op het behoud van een hoge graad van efficiency bij Antonveneta.

Vanaf 2007 wordt de Consumenten divisie van Antonveneta omgevormd door het verder differentiëren van de dienstverlening. De nadruk zal hierbij liggen op verhoging van de bijdrage van onze in Italië gevestigde vermogende klanten en klanten in het middensegment. Als onderdeel hiervan worden het Preferred Banking-concept en een nieuw relatiebeheermodel ingevoerd. Ongeveer 40 kantoren zullen in 2007 worden heringericht en voorzien van een Preferred Banking-lounge. De rebranding van Antonveneta is op 6 november 2006 afgerond. Meer personeel zal worden aangenomen om de beoogde groei op lange termijn te ondersteunen en de trainingsinspanning zal worden verdubbeld. Wij verwachten dat de baten van de consumenten divisie in 2008 EUR 1.416 mrd zullen bedragen.

Ten aanzien van de Zakelijke divisie zijn wij van plan onze positie verder te versterken en de aantrekkelijke groei van deze markt te overtreffen. De groei-impulsen voor Antonveneta's zakelijke activiteiten moeten vooral komen van een toegenomen cross-selling, vooral van transactiediensten, een verhoogde penetratie in corporate derivatives en fusies en overnames, alsmede internationale relaties die met ABN AMRO worden gedeeld. Een internationale desk is opgezet om het gebruik van ABN AMRO's wereldwijde netwerk door de klanten van Antonveneta te stimuleren. Wij verwachten dat de baten van deze divisie hierdoor zullen toenemen van EUR 687 in 2005 tot EUR 1,105 mrd in 2008.

Met vestigingen in de vijf meest welvarende regio's van Italië, bevindt Antonveneta zich in een goede positie om de dienstverlening aan haar meest vermogende klanten te ontwikkelen door het aanbieden van private banking-diensten. Met gebruikmaking van de expertise van ABN AMRO wil Antonveneta een toonaangevende private bank opbouwen en één van de meest aanbevolen private banken in Italië worden. Naar verwachting zal het beheerd vermogen van het private banking-bedrijf over vijf jaar EUR 15,0 mrd bedragen en zullen de baten in 2008 ongeveer EUR 54 mln bedragen.


---

ABN AMRO: Kapitaalbeheer

ABN AMRO heeft voor 2006 als prioriteit gesteld dat zij haar kapitaalbeheer wil optimaliseren en herhaalt de verwachting dat de doelstelling van 6% voor de core tier 1 ratio in 2006 en van 8% voor de tier 1 ratio eind 2006 zal worden gehaald. Deze doelstellingen gelden ook nog steeds voor 2007. Op de middellange termijn blijft de doelstelling van 6,5% voor de core tier 1 ratio en 8,5% voor de tier 1 ratio onveranderd.

In de loop van 2006 heeft ABN AMRO een aantal securitisatietransacties verricht in het kader van de verbetering van het balansbeheer en het beheer van de naar risico gewogen activa. De focus op kapitaalbeheer heeft ertoe geleid dat kapitaal aan de aandeelhouders kon worden teruggegeven. Het eerste inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van EUR 600 mln is in mei afgerond; het inkoopprogramma ter waarde van EUR 750 mln en de neutralisatie van het verwateringseffect van het stockdividend zullen vóór het einde van het jaar worden voltooid. Hiermee is dit jaar voor in totaal meer dan EUR 2 mrd aan aandelen teruggekocht. Verder zullen wij de mogelijkheden voor verdere inkoop van eigen aandelen blijven evalueren.

ABN AMRO en PGGM, het pensioenfonds voor de Nederlandse sector zorg en welzijn maken vandaag bekend dat zij een samenwerkingsverband zijn aangegaan waarbij beide partijen elk een deel van het risico dat aan de kredietportefeuille van ABN AMRO is verbonden, op zich nemen. Het samenwerkingsverband is in lijn met de strategie van ABN AMRO om optimaal gebruik te maken van het beschikbare kapitaal, terwijl PGGM toegang krijgt tot een vermogenscategorie die een efficiënte risico- rendementverhouding biedt en die tevens verdere spreiding aanbrengt in de asset-allocatie van PGGM.

Op 8 december 2006 is een eerste transactie afgesloten binnen dit samenwerkingsverband. Deze transactie is een speciaal op de wensen van PGGM aangepaste variant op de recente publieke Amstel 2006 asset securitisatie transactie. Door middel van deze transactie verkoopt ABN AMRO een deel van het kredietrisico op haar leningenportefeuille aan PGGM via een Collateralised Loan Obligation structuur. De CLO is gekoppeld aan een leningenportefeuille met een totale hoofdsom van EUR 15,5 miljard. In deze transactie deelt PGGM in het kredietrisico op de leningenportefeuille door middel van een participatie in de Equity and Mezzanine tranches van de CLO.

In lijn met de marktomstandigheden heeft ABN AMRO haar kapitaalkosten verlaagd van 10.5% tot 9.5%.

Persvoorlichting 020-6288900
Investor Relations 020-6287835


---


---- --