Nominaties Beste leerbedrijf 2006 bekend

Colo

Nominaties Beste leerbedrijf 2006 bekend
Wie van de 180.000 leerbedrijven in Nederland wordt de winnaar?

Praktijkleren neemt in belang toe. Het vormt het onderdeel van elke opleiding binnen het middelbaar onderwijs. Een vak leer je namelijk niet op school, maar juist in de praktijk. Daarvoor zijn de 180.000 leerbedrijven in Nederland hard nodig. Om leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen, heeft toenmalig minister Ritzen van Onderwijs in 1996 de prijs voor het beste leerbedrijf ingesteld.

Genomineerden prijs Beste leerbedrijf

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, onderwijs, bedrijfsleven en leerlingen, heeft drie leerbedrijven genomineerd voor de prijs Beste leerbedrijf die in 2007 voor de 11e keer wordt uitgereikt. . Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Dit leerbedrijf is voorgedragen door kenniscentrum OVDB (Gezondheidszorg, Dienstverlening, Welzijn en Sport) . Hagemans Vastgoedonderhoud b.v. uit Wijchen. Dit leerbedrijf is voorgedragen door kenniscentrum Savantis (Afbouw en Onderhoud, Presentatie en Communicatie) . Van de Water Aannemersbedrijf b.v. uit Nijmegen. Dit leerbedrijf is voorgedragen door kenniscentrum Fundeon (Bouw & Infra)

De bedrijven dingen mee naar de titel .Beste Leerbedrijf 2006' vanwege hun actieve deelname aan onderwijsvernieuwing, een innovatief opleidingsbeleid in hun eigen bedrijf en de vele mogelijkheden voor leerlingen uit diverse opleidingssoorten van verschillend niveau.

Uitreiking
Colo organiseert op 15 maart 2007 een evenement in Ahoy Rotterdam waar de winnaar van de prijs Beste leerbedrijf 2006 bekend wordt gemaakt.
Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.besteleerbedrijf.nl.


Noot voor de redactie,