Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Kunstexpositie Zwerfsteneneiland is geopend

In het Cultuurhuis in Doorn is vrijdag de eerste kunstmanifestatie geopend. Het gaat om een expositie van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland.

Kunstenaars uit de omgeving hebben zich laten inspireren door het Zwerfsteneneiland dat in de Maarnse Zandafgraving ligt. Daarnaast was er een wedstrijd onder scholieren uitgeschreven. Leerlingen van De Kameleon uit Doorn en de Vrije School uit Driebergen-Rijsenburg namen hieraan deel en showden hiermee hun kijk op het zwerfsteneneiland.

Hoewel er officieel geen sprake van een wedstrijd was, werden vrijdagmiddag toch vijf kunstenaars in spé bekroond met hun inzending. Daarnaast gaf wethouder Roy Pamboer aan dat de creaties van de leerlingen voor het goede doel gebruikt mogen worden. Ofwel: instellingen (bejaardenhuizen, ziekenhuizen etc.) die over tijdelijk over kunstwerken willen beschikken, kunnen contact opnemen met Wim Hoogendoorn (voorzitter van de Stichting Vrienden van het Zwerfsteneneiland), telefoon (0343) 51 52 40.

Foto: René Eigenbrood, Frederique de Beer Poortugael, Lout Stevens, Nadine Klingen en Anne van Hamersveld namen hun prijs in ontvangst. Fireke Siepman van den Berg, zij ontwierp samen met René Eigenbrood een mooie kijkdoos, was vrijdag afwezig. Op de achtergrond kijkt wethouder Roy Pamboer toe.