Gemeente Stein


Beleidsregel subsidie ontwikkelingssamenwerking 11-12-2006

Het College van burgemeester en wethouders heeft op 5 december 2006 de Beleidsregel subsidie ontwikkelingssamenwerking en hulpverlening vastgesteld.
Aanleiding was het feit dat de gemeenteraad met ingang van 2006 in de gemeentebegroting een budget van 5.000,- beschikbaar heeft gesteld ten voor ontwikkelingssamenwerking.

Duidelijke afspraken
Aangezien jaarlijks een aantal, vaak verschillende aanvragen binnenkomen, vond het college het noodzakelijk over de besteding van dat budget afspraken te maken.
In de beleidsregel is vastgelegd wie, onder welke voorwaarden, voor een bijdrage in aanmerking komt. Aan de hoogte van de bijdrage is een maximum verbonden, tot 1.500,- in totaal.
Een instelling kan niet meer dan één bijdrage per jaar ontvangen. Ook is geregeld hoe om te gaan met aanvragen die het budget overstijgen. Daar waar de Algemene subsidieverordening hierin niet voorziet zijn ook een aantal praktische zaken, zoals termijnen, vastgelegd.

Nog voor het eind van het jaar zullen de aanvragen die voor 2006 zijn ingediend op basis van deze beleidsregel worden afgehandeld. De volledige tekst van de beleidsregel is te vinden op de website van de gemeente of in te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis.