Gemeente Loppersum

Gemeente Loppersum - Gemeentelijke mededelingen

Gemeentelijke mededelingen 11 december 2006
Nieuws > Mededelingen >

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 11 DECEMBER 2006

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.


----------
RAADSVERGADERING 18 DECEMBER

De raad van de gemeente Loppersum vergadert op maandag 18 december 2006 om 20.00 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum. De agenda is als volgt:


1. Opening.

2. Rondvraag (tot uiterlijk 20.30 uur).

3. Definitieve vaststelling agenda.

4. De notulen van de vergadering van 16 oktober 2006 en 6 november 2006.
5. Cumulatieve toezeggingenlijst.

6. Krediet ontwikkeling JOP Garrelsweer.

7. Brandweerzorg in de gemeente Loppersum.

8. Samenwerking brandweer Noord.

9. Wijziging van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs en de Financiële verordening.
10. Voorziening huisvesting onderwijs.

11. Toekennen bijdrage verkeerseducatie 2006.

12. Plan van aanpak Loppersum in evenwicht 2.

13. Verordening rechtspositie wethouders, raad- en commissieleden 2006.
14. Begrotingswijziging.

15. Sluiting.
De raadsstukken staan op www.loppersum.nl. Voor inzage van de onderliggende stukken kunt u contact opnemen met mevrouw J. Slagter, tel. 0596-575202.

Terug naar menu


----------

OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS TUSSEN KERST EN OUD & NIEUW

In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw is Burgerzaken twee morgens voor het publiek geopend. U kunt terecht bij Burgerzaken op woensdag 27 december en vrijdag 29 december van 9.30 tot 11.30 uur. Alle andere gemeentelijke afdelingen zijn voor het publiek gesloten.


----------

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL PARALLELWEG LOPPERSUM

In verband met beschadigingen aan de berm bij het station te Loppersum wordt vooruitlopende op een definitieve maatregel een parkeerverbod ingesteld ter hoogte van de huisnummers Parallelweg 2 t/m 6. Het parkeerverbod geldt vanaf maandag 1 januari 2007.

Terug naar menu


----------

VREUGEVUREN TIJDENS DE JAARWISSELING

In enkele dorpen wordt de jaarwisseling gevierd met vreugdevuren. Deze zorgen vaak voor veel sfeer, maar ze brengen ook vervuiling en overlast met zich mee. Door brandstapels in de dorpen op één plek te concentreren, wordt dit beperkt. De gemeente heeft daarom, na overleg met verenigingen Dorpsbelangen, een aantal plaatsen bepaald waar gebrand mag worden. Op andere plaatsen worden geen branden toegestaan. Om schade aan het wegdek te voorkomen, wordt vanaf vrijdag 29 december zand gestrooid.

De aangewezen plaatsen zijn:

* Garsthuizen (op de plek van de glasbak);
* Loppersum (op het Marktplein);

* Middelstum (aan de Ploegersweg);

* Stedum (op het haventerrein);

* Huizinge (bij het haventje);

* Westeremden (het terrein aan de Huizingerweg, recht tegenover de Kosterijweg)

Om de schade en overlast zoveel mogelijk te beperken, hanteert de gemeente de volgende regels:
* er mogen alleen kerstbomen worden verbrand.
* Dus geen (geverfd) hout, geen huisraad, geen huisvuil- en bedrijfsafval, geen kunststoffen en geen plaatmateriaal.
* Ook het verbranden van autowrakken is niet toegestaan.

Wanneer deze regel niet wordt gehandhaafd, zal de politie proces-verbaal opmaken tegen de overtreder(s). De samenstelling van de brandstapels wordt geregeld gecontroleerd.


----------

WIJZING INZAMELING KLEIN CHEMISCH AFVAL EN VLAKGLAS

Per 1 januari 2007 wordt het gemeentelijk depot voor klein chemisch afval (KCA) van de gemeente Loppersum opgeheven. Vanaf deze datum is het niet meer mogelijk om klein chemisch afval, landbouwbestrijdingsmiddelen en vlakglas naar de gemeentewerf aan de Pomonaweg 3 in Loppersum te brengen. De chemokar blijft wel volgens het huidige standplaatsensysteem rijden. Wel worden de tijdstippen van enkele standplaatsen waarop de chemokar aanwezig is, gewijzigd (zie hieronder).

Het chemisch afval dat door de chemokar op de standplaatsen wordt ingezameld, zal per 1 januari 2007 naar de stadswerf in Appingedam worden gebracht. Ook bedrijven en particulieren kunnen daar vanaf deze datum alle middagen zelf KCA aanbieden. De
* stadswerf in Appingedam

* is gevestigd aan de Dijkhuizenweg 28

* en is elke werkdag (maandag t/m vrijdag) geopend van 13.30-16.00 uur.

Voor de gemeenten Appingedam en Loppersum zal er één inzamelpunt voor KCA ontstaan, waar het KCA van de twee gemeenten zal worden opgeslagen.

Standplaaten in de gemeente
De tijden van de standplaatsen voor de chemokar zijn per 1 januari 2007 als volgt:

Woensdag (14 februari)
8.30 - 9.00 uur Westerwijtwerd, nabij het dorpshuis 9.10 - 10.10 uur Middelstum, Concordiaplein (bij weekmarkt) 10.20 - 10.50 uur Toornwerd, hoek Toornwerderweg/W.J. Dethmersweg 11.00 - 11.30 uur Huizinge, parkeerplaats t.h.v. overgang Hoofdweg/Huizingerweg 12.45 - 13.15 uur Westeremden, parkeerplaats bij fietscrossbaan Molenweg 13.25 - 14.10 uur Zeerijp, Molenweg tegenover speeltuin

Donderdag (15 februari)
8.30 - 9.00 uur Oosterwijtwerd, Dorpstraat nabij Wijtwerderheerd 9.10 - 9.35 uur Leermens, tegenover dorpshuis
9.45 - 10.15 uur 't Zandt, kerkplein, bij brandweerkazerne 10.20 - 10.50 uur Zijldijk, parkeerplaats bij het dorpshuis 11.00 - 11.30 uur Garsthuizen, parkeerplaats Smydingheweg bij het dorpshuis 12.45 - 13.45 uur Stedum, Klokkenpad, oprit brandweerkazerne

Vrijdag (16 februari)
8.30 - 9.00 uur Eenum, parkeerplaats dorpshuis 9.15 - 9.45 uur Wirdum, parkeerplaats Streeksterpad 10.00 - 10.30 uur Wirdum, hoek Rijksweg/Wirdumerweg 10.45 - 11.15 uur Garrelsweer, parkeerterrein achter het dorpshuis 11.30 - 12.15 uur Loppersum, parkeerterrein Pastoriepad (achter C1000)

De tijden voor de standplaatsen zoals vermeld in de afvalwijzer 2007, welke eind december 2007 wordt verspreid, komen hierbij te vervallen.

Kadavers, asbestverpakking en vlakglas
U kunt uw kadavers van huisdieren blijven brengen bij de gemeentewerf aan de Pomonaweg 3 te Loppersum. Ook folie en stickers voor het verpakken van asbest blijven op de gemeentewerf verkrijgbaar. Vlakglas kan per 1 januari 2007 niet meer bij de gemeentewerf worden ingeleverd. Schoon vlakglas kunt u gratis aanbieden bij het Vuilverwerkingsbedrijf Noord-Groningen, Westerhornseweg 22 in Usquert.


----------

SUBSIDIE VOOR BODEMSANERING VAN BEDRIJFSTERREINEN

MELDT U AAN VOOR 1 JANUARI 2008
Door de komst van de nieuwe Wet Bodembescherming zijn eigenaren of erfpachters van bedrijfsterreinen direct verantwoordelijk geworden voor de verontreiniging van hun bodem. Dit biedt voor veel bedrijven een aanzienlijk voordeel. Als zij willen verbouwen of verkopen weten zij nu namelijk van tevoren waar ze aan toe zijn. Bovendien zijn ze in staat om zelf een noodzakelijke bodemsanering zo flexibel mogelijk in te passen in hun bedrijfsvoering. Dit in overleg met het bevoegd gezag Wet Bodembescherming en binnen de termijnen die gelden volgens de milieuhygiënische criteria van de wet.

Overheid draagt bij
Dat eigenaren of erfpachters van een bedrijfsterrein verantwoordelijk zijn voor de bodemsanering wil niet zeggen dat ze de hele sanering moeten betalen. De overheid is in beginsel bereid om hieraan bij te dragen. Op 1 januari 2006 is er een subsidieregeling in werking getreden ten behoeve van bodemsanering op bedrijfsterreinen; ook wel bekend als de Bedrijvenregeling. Hoeveel de overheid bijdraagt, hangt onder andere af van het tijdstip waarop de verontreiniging werd veroorzaakt, de betrokkenheid van de eigenaar of erfpachter daarbij en het moment waarop het terrein is gekocht.

Aanmelden vóór 1 januari 2008
Eigenaren of erfpachters die al weten dat er op hun terrein moet worden gesaneerd, en daarvoor graag een bijdrage van de overheid willen, moeten zich vóór 1 januari 2008 melden bij het bevoegd gezag Wet Bodembescherming met de resultaten van het bodemonderzoek. Ook als het nog niet duidelijk is of sanering nodig is, is het verstandig dat eigenaren en erfpachters zich vóór 1 januari 2008 aanmelden bij het bevoegd gezag. Zo stellen zij het recht op een eventuele bijdrage op subsidie in het kader van de bedrijvenregeling veilig.

Meer informatie
Op de website www.meldbedrijvenregeling.nl staat meer informatie over de Bedrijvenregeling en de aanmelding. Eigenaren en erfpachters kunnen hier een aanmeldingsformulier downloaden. De provincie Groningen is het bevoegd gezag voor eigenaren of erfpachters binnen de gemeente Loppersum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Rob Lamers tel. 050-3164887.


----------

NIEUW MANDAATBESLUIT VASTGESTELD

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Loppersum maken, gelet op de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht, bekend, dat op 5 december 2006 besloten is het
* Algemeen mandaat- volmacht- en machtigingsbesluit 2006 en het mandaatregister 2006 van de gemeente Loppersum

vast te stellen.
Tevens maken de gemeentesecretaris en de adjunct-directeur van de gemeente Loppersum bekend dat op 5 december 2006 besloten is het
* Ondermandaatregister 2006 van de gemeente Loppersum

vast te stellen.
De besluiten treden met ingang van 12 december 2006 in werking. Het mandaatstatuut 2005 vastgesteld d.d. 28 juni 2005 is ingetrokken. De besluiten liggen ter inzage in het gemeentehuis te Loppersum, Stationslaan 1. Iedereen kan op verzoek een afschrift verkrijgen tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges.


----------

BEKENDMAKING "PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING 2005"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken bekend dat zij in hun vergadering van 28 november 2006 de
* "Verhaalscontracten planschade"

hebben vastgesteld.

Geen beroep
De "verhaalscontracten planschade" is een algemeen verbindend voorschift. Op grond van artikel 8.2 van de Algemene Wet Bestuursrecht is tegen dit besluit geen beroep mogelijk. Conform het gestelde in artikel 140 van de Gemeentewet ligt de regeling vanaf 12 december 2006 voor een ieder, gedurende 6 weken, ter inzage in de gemeentehuizen aan de Stationslaan 1 te Loppersum en Concordiaplein 4 te Middelstum. Meer informatie kunt u krijgen bij de vakgroep VROM/Welzijn (0596 - 575221)

Loppersum, 11 december 2006,
Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester
Mr. W.P. van Egmond, secretaris


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Kapvergunning

* 7 berkenbomen op het perceel Viskenij 1 t/m 9 te 't Zandt (verzonden 1 december 2006);
* 4 wilgen op het perceel Oosterhuizerweg 5 te 't Zandt (verzonden 1 december 2006);
* 1 prunus op het perceel Fivelstraat 24 te Loppersum (verzonden 1 december 2006);
* 6 populieren op het perceel Kolholsterweg 3 te Zijldijk (verzonden 1 december 2006);
* 3 vlieren en 3 pruimenbomen op het perceel Huizingerweg 27 te Westeremden (verzonden 1 december 2006).

Ventvergunning

* een vishandel voor het venten met vis in 2007 in diverse plaatsen in onze gemeente (verzonden 7 december 2006).

Verkoopvergunning

*

* IJsvereniging De Wierde voor een oliebollenactie op 29 en 30 december in Westeremden, Garsthuizen en Stedum (verzonden 7 december 2006);
* De in onze advertentie van vorige week genoemde verkoop van oliebollen op 30 december in Stedum door V.V. Stedum vervalt)

Vergunning Kerstmarkt

* Wiemersheerd, de Schepperij 2 in Loppersum op zaterdagmiddag 16 december 2006 (verzonden 7 december 2006).

Drank- en horecavergunning

* het gebouw G. Alberdastraat 5 in Middelstum is een nieuwe vergunning verleend (verzonden 6 december 2006).

Iedere rechtstreeks belanghebbende kan tegen een of meer van genoemde besluiten binnen 6 weken na de dag van verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. De verzenddatum treft u achter de beschikkingen aan. Voor nadere informatie over het besluit en over de wijze van indiening van een bezwaarschrift kunt u contact opnemen met de afdeling VTH.

AANVRAGEN VOOR VERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een lichte bouwvergunning ontvangen voor het:
* plaatsen van een toiletgebouw op het perceel Rijksweg 19 te Wirdum;
* gedeeltelijk vernieuwen van kozijnen op het perceel Dorpsweg 26 te Westeremden;
* gedeeltelijk veranderen van entree op het perceel Heerestraat 32 b te Middelstum.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een Monumentenvergunning ontvangen voor:
* het restaureren van een kerkgebouw op het perceel Burchtstraat 23 te Middelstum.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een reguliere bouwvergunning ontvangen voor het gedeeltelijk vernieuwen van:
* een schuur op het perceel Molenweg 23 te Westeremden;
* * een werkplaats op het perceel Bosweg 1 te Eenum.

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een sloopvergunning ontvangen voor:
* het slopen van een schuur op het perceel Molenweg 23 te Westeremden.

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een kapvergunning ontvangen voor het kappen van:
* 1 meidoorn en struikgewas op het perceel Kosterijweg 16 te Westeremden;
* 1 eik op het perceel Molenweg 11 te Middelstum.

Tegen deze aanvragen kan pas bezwaar worden gemaakt als de benodigde vergunningen of ontheffingen zijn verleend en gepubliceerd. Wel kunt u bij de afdeling Backoffice/VTH in Middelstum informatie vragen en opmerkingen maken over deze aanvragen.


----------

INITIATIEFGROEP WMO OPGERICHT

Op 1 januari 2007 wordt de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) ingevoerd. Vanaf dat moment is de gemeente verantwoordelijk voor alle voorzieningen en hulp die in deze wet zijn geregeld. U kunt dan bij de gemeente terecht voor alle soorten ondersteuning die een normaal dagelijks leven mogelijk maken.

Initiatiefgroep
In het kader van deze wet is vanuit de bevolking een initiatiefgroep ontstaan. Deze groep bestaat uit acht leden onder wie een voorzitter, een secretaris en een contactpersoon. De initiatiefgroep is een onafhankelijk overleg- en adviesorgaan en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de wethouder die de Wmo in portefeuille heeft en aan burgers, cliënten en betrokken zorginstellingen.

Verstrekken informatie
De initiatiefgroep verzamelt en verstrekt informatie over de Wmo aan deze groepen om zo iedereen van objectieve informatie te voorzien. De initiatiefgroep fungeert op deze manier als intermediair tussen alle belanghebbenden in de uitvoering van de Wmo Wij nodigen u uit om uw vragen, uw ervaringen, uw meningen, uw suggesties omtrent de uitvoering van de Wmo aan ons kenbaar te maken. Contactpersoon: Henriëtte Hogewind, tel. 0596-571744, henriette-hogewind@hotmail.com


----------

NIEUWE DIENSTREGELINGEN OPENBAAR VERVOER

Op zondag 10 december gaat de compleet nieuwe dienstregeling van NS in. Dat betekent gewijzigde vertrek- en aankomsttijden, andere lijnen en nieuwe stations. Ook de dienstregelingen van het stads- en streekvervoer veranderen mee op die datum.

Veranderingen
Er komen nieuwe vervoerders, andere lijnen, andere haltes, gewijzigde overstappunten en nieuwe reistijden. Iedereen gaat er mee te maken krijgen. 9292 heeft al die nieuwe gegevens van bus, trein, tram, metro, veerboot én Regiotaxi verwerkt in de OV-reisplanner. Via internet en telefoon is gemakkelijk op te zoeken of op te vragen bij reisadviseurs wat er verandert voor reizen van deur-tot-deur. Bij het invullen van gegevens op de 9292-site kan dus al voor de volledige reis gezocht worden op data op én na 10 december aanstaande. Meer informatie over wijzigingen van dienstregelingen is te vinden op de homepage van www.9292ov.nl, klik dan op het tekstblok 'nieuwe tijden voor het OV?'.

Alle vormen OV
De actuele en objectieve reisadviezen van 9292 dekken alle vormen van openbaar vervoer. Mobiele bellers bij 0900-9292 (0,70 p/m) krijgen het reisadvies via de reisadviseur kosteloos als SMS toegezonden, net als gratis SMS-alerts bij grote vertragingen op hun geplande reis.

NIEUWJAARSRECEPTIE GEMEENTE LOPPERSUM IN 'T ZANDT

De gemeente Loppersum organiseert met Platform 't Noorden en LTO Noord voor de derde keer een nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners van de gemeente Loppersum. Deze receptie wordt gehouden op
* woensdag 3 januari 2007, om 20.00 uur in het dorpshuis van 't Zandt, Hoofdstraat 111 te 't Zandt.

Tijdens deze receptie zullen leerlingen van het IVAK een muzikaal optreden verzorgen en wordt de waarderingsprijs van de gemeente Loppersum weer uitgereikt aan een inwoner of een groep inwoners uit de gemeente Loppersum. Deze prijs is bedoeld voor één persoon of een groep personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt door een bijzondere prestatie op sportief, maatschappelijk of cultureel gebied of die de gemeente op een positieve wijze in het nieuws hebben gebracht. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

Einde Gemeentelijke mededelingen 11 decembe 2006