Gamma Holding N.V.

Gamma Holding: verkoop Ames Europe afgerond

Gamma Holding heeft de verkoop van haar dochteronderneming Ames Europe afgerond. Het bedrijf, dat onderdeel was van discontinued operations, is verkocht aan een Nederlandse particuliere investeerder met belangen in onder meer een drukkerij en een logistieke dienstverlener. Bij Ames Europe werken in totaal 117 medewerkers. Over de transactiesom kunnen geen mededelingen worden gedaan.

De omzet van Ames Europe bedraagt circa EUR 18 miljoen. De onderneming maakt industriële breisels en heeft vestigingen in Enschede (Nederland) en Rémiremont (Frankrijk).

Gamma Holding zal de jaarcijfers over 2006 op 23 februari 2007 vóór beurs presenteren.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 11 december 2006

Profiel
Gamma Holding ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogwaardige, innovatieve producten met technisch textiel als basis. In 39 landen zijn ongeveer 7.300 medewerkers actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond (Nederland). De aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Gamma Holding bestaat uit twee sectoren, Gamma Technologies en Gamma Comfort & Style, met activiteiten op het gebied van transport- en procesbanden, filters, gecoat doek en composieten, zeildoek, matrastijk en exotische stoffen. Met deze producten behoort het bedrijf in geselecteerde nichemarkten tot de wereldtop.



Gamma Holding N.V.