Vereniging van Effectenbezitters


Effect 25: Curatoren beschermen Landis-top

In Effect 25 komen de volgende onderwerpen aan bod:

Van Andel en Dulack frustreren onderzoek
Alles wijst erop dat Landis-beleggers zijn misleid en systematisch onjuist zijn geïnformeerd. Het enquêteonderzoek naar de ondergang van ICT bedrijf Landis zit echter voor de derde keer op een dood spoor. En voor de derde keer zijn het de curatoren van Landis die het onderzoek frustreren. Onderzoeker Van den Blink wordt in zijn werkzaamheden belemmerd door curatoren. Opvallend genoeg is het eigen onderzoek van de curatoren - waarmee ze al in 2003 schermden - eind 2006 nog steeds niet afgerond. Wat hebben zijn daar voor belang bij? Waarom beschermen zij de voormalige top van Landis?

Ron Icke: Randstad is niet beter dan USG
Effect interviewde Ron Icke, de topman van USG People. De resultaten van de uitzender zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Icke blijft zeer optimistisch: "Het moet wel heel gek lopen wil 2006 niet als een absoluut recordjaar de boeken ingaan. En 2007 wordt beslist nóg mooier." Icke vindt USG de beste uitzender in Nederland: "Randstad is zeker niet beter dan onze organisatie." Over overnames in Duitsland zegt hij: "We zijn al in gesprek met een aantal kandidaten. Het zou gek zijn als je in 2007 geen acquisitie doet in Duitsland." Over een overname van Brunel zegt Icke "Ja de activiteiten van Brunel in Duitsland passen bij ons. Maar we zijn nu niet in gesprek."

Beleggingsverzekeringen: foutje bedankt
Beleggingsverzekering, het klinkt veilig, maar zelfs de voorman van de verzekeraars Richard Weurding heeft toegegeven dat van elke via een beleggingspolis ingelegde euro uiteindelijk maar 60 cent belegd wordt. Verzekeraars blijken hun polishouders niet altijd juist te hebben geïnformeerd. De Vereniging van Effectenbezitters heeft daarom samen met de Consumentenbond, Independer.nl en de Vereniging Eigen Huis een platform opgericht dat onderzoek gaat doen naar de informatieverstrekking aan polishouders door de verzekeraars en de tussenpersonen. Zie www.polisopheldering.nl

Verder in Effect:

* Geen kritiek op Getronics: column van Peter Paul de Vries over het functioneren van de commissarissen bij Getronics.
* 2007 wordt een volatiel jaar: verslag van de 28ste dag van de belegger met tips voor 2007.
* CapGemini oogst beter dan Atos Origin: analyse van Jacques Potuijt van de twee grootste automatiseerders.
* Zwakke dollar bedreigt AEX: technische analyse door Royce Tostrams van de AEX, euro, Numico en Arcadis.
* Weekopties schrijven: uitleg van een constructie met weekopties op de AEX.
* Mix terug van weggeweest: gemengde fondsen in obligaties en aandelen worden weer populair.
* Ballast Nedam: relatief aantrekkelijk: een fundamentele analyse van bouwbedrijf Ballast Nedam.
* Getronics heeft overnames nodig: het verweer van Getronics op de geruchten in de pers.

De volledige artikelen kunt u lezen in Effect nummer 25. Voor de pers zijn de artikelen op aanvraag bij via het secretariaat van de VEB (070-3130000) beschikbaar.

Vereniging van Effectenbezitters

(c) 2006 Vereniging van Effectenbezitters