Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Beslissingen in Jeugdclubcompetitie gevallen

In de Jeugdclubcompetitie is zaterdag de vierde en laatste ronde gespeeld. Alle beslissingen zijn gevallen. U treft ze hier aan. Het verslag van de laatste ronde in de meesterklasse volgt binnenkort.
---

De Promotieklasse A van de Jeugdclubcompetitie

Hengelo: Minerva is kampioen in de Promotieklasse A Noord Oost geworden. De club won in de ochtend van nummer twee Pallas en kon in de slotronde niet meer worden ingehaald. Zie de SBO-site.

Hoorn: Op de site van HSV De Eenhoorn is te lezen hoe het team van de Eenhoorn het net niet redde. Zukertort 2 promoveert in deze poule naar de Meesterklasse. Kijk bij De Eenhoorn.

Zoetermeer: Botwinnik was de organisator van de slotronde van Zuid-West. Spijkenisse 2 was de koploper met ingang van de slotdag. Zij wisten deze positie met twee 2½-1½ overwinningen veilig te stellen. Het verslag staat op de site van Botwinnik.

In Nijmegen tenslotte werd gestreden door koploper en thuisclub SMB tegen Woerden en Veenendaal. Beide wedstrijden eindigden in 2-2. Dit bleek voor SMB net voldoende om de concurrenten voor te blijven. De Combinatie profiteerde en klom naar de tweede plaats. Kijk op de site van SMB.

Ook de strijd om de degradatieplaatsen was in veel poules erg spannend. De nummers 6, 7 en 8 in elke poule gaan terug naar de regionale klassen. De twee slechtste nummers 5, De Giessen en Dion Hardenberg, gaan met hen mee. Schaakmat Winterkoning 2 en De Toren hebben zich als beste nummers 5 nipt gehandhaafd. Alle gegevens vindt u hier.
Zie het origineel

---