Unicef



Kinderen dammen met Rotterdamse wethouder

11 december 2006, Den Haag - Op maandag 11 december hebben ongeveer dertig basisschoolkinderen de Rotterdamse wethouder Leonard Geluk een zelfgemaakt dambord aangeboden met wel heel bijzondere damstenen. Het dambord en de stenen, met het thema 'Recht op Spelen', zijn gemaakt door kinderen die de Unicef-kinderrechtententoonstelling in Villa Zebra hebben bezocht.

De Unicef- kinderrechtententoonstelling `Alle kinderen hebben rechten' stond tot 11 december in het Rotterdamse Villa Zebra, een museum speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen werden door middel van een speurgids door de tentoonstelling geleid die bestaat uit foto's, uitleg over kinderrechten en opdrachten. De tentoonstelling is samengesteld in het kader van het 60-jarige bestaan van Unicef Internationaal.

Kleine kunstwerkjes
Villa Zebra heeft aan de tentoonstelling een creatieve opdracht gekoppeld. Alle groepen die de tentoonstelling hebben bezocht, hebben aan een eigen damspel met aparte stenen voor in hun klas gewerkt. De damstenen zijn kleine kunstwerkjes en stellen zelfportretten voor van de kinderen.

Het damspel dat wethouder Geluk kreeg aangeboden. Het damspel dat wethouder Geluk kreeg aangeboden.

Naast damstenen voor het eigen damspel maakte elke klas een paar stenen voor de wethouder met als thema 'Recht op Spelen'. Dit recht is niet alleen belangrijk voor kinderen in ontwikkelingslanden, maar ook voor kinderen in Nederland. De wethouder werd door de kinderen uitgedaagd om met de kunstige damstukken een wedstrijdje te spelen.

Leonard Geluk is sinds 2004 wethouder Onderwijs en Integratie in Rotterdam en zet zich in voor een kindvriendelijker Rotterdam. Vanaf 12 december staat de tentoonstelling van Unicef in de Openbare Bibliotheek `De Witte Dame' in Eindhoven.