Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 11 december 2006

Diefstal autos

BERGEN OP ZOOM: Zondagmiddag tussen 15.00 en 16.45 uur is vanaf een afgesloten terrein aan de Calandweg een onafgesloten auto gestolen. De auto stond daar met zijn achterklep open te ontwasemen. De autosleutels zaten op de het kontakt waardoor de auto makkelijk was mee te nemen. Het betreft een Citroën AX, kleur rood voorzien van het kenteken TH-25-PS. De daders konden op het terrein komen door de toegangspoort open te breken.

Tussen maandag 9 december en maandag 11 december is een auto gestolen vanaf de Karmel. De eigenaar had de auto afgesloten geparkeerd op het parkeerterrein voor de flat. Beide autos staan inmiddels internationaal gesignaleerd.

Personenauto van de weg geraakt, één lichtgewonde

MOERSTRATEN: Zondagavond rond 21.00 uur reed de bestuurster van een personenauto vanuit Moerstraten over de Moerstraatseweg in de richting van Roosendaal. Zij raakte door onbekende wijze van de weg en raakte in de slip. Zij kwam hierna met de auto op de kop in de sloot terecht. Gelukkig kwam de vrouw, een 33-jarige inwoonster van Halsteren, er met een pijnlijke enkel vanaf.

Auto gestolen bij woninginbraak

ROOSENDAAL: Bij een woninginbraak aan de Fluwijnberg is in de nacht van zondag op maandag tussen 03.00 en 03.15 uur een auto gestolen. De daders konden binnenkomen door gaatjes te boren in het kozijn van het raam aan de zijkant van de woning. Een de woning heeft men de keukenlades doorzocht en vervolgens de autosleutels gevonden. De bewoner van de woning was wakker geworden en heeft de daders vermoedelijk gestoord. Toen hij namelijk uit bed kwam hoorde hij het alarm van zijn auto afgaan en de portieren dichtslaan. Het betreft een personenauto van het merk Mercedes, type C220 CDI voorzien van het kenteken 39-LL-LX. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan voor belediging

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagochtend een 30-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor belediging van een politieman. De politie had een melding gekregen van problemen met een ex-vriend in de omgeving van de A-bergen. Toen de politie daar kwam trof zij de 30-jarige man aan. Hij wilde niet weggaan waarna de politie hem meerdere malen heeft gevorderd om de tuin van de woning te verlaten. Hier voldeed hij niet aan waardoor de rust in de woning niet terugkwam. Toen de politiemensen de man wederom vroegen de tuin te verlaten vond de man het noodzakelijk om de politieagenten te beledigen. Hierop is de man aangehouden.

Politie houdt verlichtingscontrole

ST WILLEBRORD: De politie heeft maandagochtend tussen 07.00 en 08.00 uur op de Irenestraat een verlichtingscontrole gehouden onder scholieren. 25 fietsers voerde niet de juiste verlichting of zelfs geen verlichting. Zij kregen een bekeuring van Euro 20. Twee keer is een bestuurder van een bromfiets bekeurd omdat hij een te hoog vermogen had.

Auteur: Manfredi Mauro